Ova omražena boja kuhinje sve je popularnija

Foto: Shutterstock/ikea.com/reserved.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

VJEROJATNO ste čuli za novi trend boja koji se nedavno pojavio. Zove se "neočekivana crvena" i dolazi iz viralne teorije koja kruži društvenim mrežama. Iako naziv može biti malo zbunjujući na prvi pogled, kad ga vidite u praksi, shvatit ćete zašto je postao tako popularan.

U pitanju je crvena boja. Iako mnogi nisu navikli koristiti ovu hrabru nijansu u svojim dizajnima, postala je omiljena među dizajnerima za dodavanje svježeg i iznenađujućeg elementa, posebno u kuhinjama.

Dugo se mislilo da je crvena previše upadljiva za kuhinje, ali sada se ova boja vraća u manjim količinama, zahvaljujući novom trendu. Ako želite dodati malo ove boje u svoju kuhinju, dizajneri interijera su za časopis Livingetc otkrili kako to učiniti.

Jedna TikTok korisnica, Taylor Simon (@intayriors), prva je iznijela ideju neočekivanog dodavanja crvene boje u kuhinje. Po njoj, crvena može značajno poboljšati izgled prostorije, čineći je sofisticiranijom i elegantnijom. Za ovaj trend obično se koriste svijetle nijanse klasične crvene boje.

Dizajnerica interijera Priya Vij objašnjava: "Ideja je dodati crvenu boju u kuhinju kao dodatak ili akcent. Crvena izaziva snažne emocije." Dodaje kako mali dodaci kao što su podmetači, kuhinjske krpe ili keramičke kvake za ormariće mogu napraviti veliku razliku.

Komplet od 2 kuhinjske krpe, cijena je 9.99 eura
Visilica, cijena je 29.99 eura

Također, crvena boja ima dublje značenje u mnogim kulturama, uključujući i indijsku, gdje simbolizira ljubav i predanost. Priya ističe kako kuhinja, kao srce doma, predstavlja savršeno mjesto za prikazivanje ove boje.

Crvena se može lijepo slagati s drugim bojama i materijalima u kuhinji

U kuhinji ima puno mjesta za kreativnost, posebno kad su u pitanju boje. Obično ne razmišljamo previše o bojama u kuhinji, ali one mogu zaista promijeniti izgled prostora. Umjesto da sve ostane dosadno i isto, dodavanje boje, poput crvene, može dodati živahnost i toplinu.

Iako možda ne želite cijelu kuhinju obojiti u crveno, možete dodati detalje poput ručkica na vratima ormarića. Crvena se može lijepo slagati s drugim bojama i materijalima u kuhinji, poput drva ili metala. To može dati kuhinji malo više stila i osobnosti bez da preplavi prostor. Jednostavno, mali dodaci mogu učiniti veliku razliku u izgledu kuhinje.

"Možete razmotriti opciju crvenih ormara ili čak obojiti unutrašnjost ormara u crveno kako biste diskretno unijeli boju", predlaže Priya. "Postavljanje crvenih svjetala, poput visećih svjetiljki ili rasvjete ispod ormara, zabavan je način za dodavanje boje i privlačenje pažnje bez preopterećenja prostora. S obzirom na to koliko je crvena svestrana boja, lako ju je uklopiti i s drugim elementima poput ručkica na vratima ormara ili drugih detalja. Na taj način stvara se osjećaj skladnosti i doprinosi stilu kuhinje, što je nešto što profesionalni dizajneri često uspješno postižu."

"Zlato, srebro i crna su sigurne opcije koje dobro idu uz crvenu"

Crvena može izgledati jako upadljivo, ali zapravo ima puno boja koje se mogu dobro slagati s njom. "Zlato, srebro i crna su sigurne opcije koje dobro idu uz crvenu", kaže Priya. "Ako želite istaknuti crvenu, važno je odabrati detalje i završne obrade koje će je naglasiti, a ne preplaviti."

Za opušteniji stil, Priya preporučuje zlatnu boju. "Zlato i crvena uvijek dobro idu zajedno zbog svojih toplih tonova", objašnjava. "Ako tražite dramatičniji izgled, razmislite o niklu ili kromu za hladniji ton koji se dobro slaže s crvenom. Mat ili matirani završni slojevi mogu dodati suptilnost, dok će sjajni završni slojevi privući više pažnje. Za moderniji izgled, možete kombinirati mat crnu s crvenom. Iako su obje boje upečatljive, njihovo kombiniranje može stvoriti čist, suvremen izgled."

Dodavanje nekoliko detalja ove boje može stvarno unaprijediti izgled vašeg prostora. Možda ćete se i sami iznenaditi koliko mali dodaci mogu napraviti veliku razliku.

Pročitajte više