Ovaj parfem je na gotovo svakoj top listi najboljih mirisa

Foto: lelabofragrances.com/cultbeauty.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

LE LABO je luksuzna marka parfema koju su 2006. u New Yorku osnovali prijatelji Fabrice Penot i Eddie Roschi. Marka je poznata po jedinstvenoj filozofiji i pristupu stvaranju parfema, gdje svaki miris nije samo kreacija već i umjetničko djelo.

Najpopularniji miris marke Le Labo bez sumnje je Santal 33. Ovaj parfem je postao kultni favorit širom svijeta zbog svoje jedinstvene, uniseks formule koja kombinira drvenaste, zemljane i kožne note, stvarajući bogat i privlačan miris koji je istovremeno sofisticiran i svestran.

Santal 33 sadrži note australijskog sandalovog drveta, cedra, kardamoma, ljubičice, papirusa, kože, ambre i irisa, što rezultira toplim, hipnotizirajućim mirisom koji ostaje na koži satima. Zanimljivost je da je miris prvotno zamišljen kao dio linije svijeća, ali svojim neočekivanim uspjehom promoviran je u svijet parfema. 

Lansiran je 2011. godine

Santal 33 je lansiran 2011. godine i brzo je stekao popularnost među poznatim ličnostima i ljubiteljima parfema, postavši sinonim za modernu eleganciju i sofisticiranost. Stoga ne iznenađuje da je upravo on najprodavaniji proizvod Le Labo marke. 

Također, zbog svoje popularnosti ovaj miris redovno završava na top listama najboljih parfema, čak i sada, više od deset godina nakon lansiranja. Tako je nedavno završio na listama najboljih mirisa svih vremena Cosmopolitana i WWD-a, a časopis Time ga je uvrstio na svoju listu najboljih ženskih parfema u 2024. 

Le Labo Santal 33, 100 ml, 259.90 eura

Može ga se pronaći u raznim parfumerijama, a mi smo ga na stanju našli na Cult Beauty stranici, gdje dolazi u bočicama od 15 ml, 50 ml i 100 ml, a cijena mu ide od 67.80 eura pa do 259.90 eura. Možete ga vidjeti ovdje

Pročitajte više