Ovo su slavne osobe s najskupljim kolekcijama cipela na svijetu

Screenshot/Foto: Shutterstock/Profimedia/Instagram/YouTube

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

ZAMISLITE da imate ormar ispunjen elegantnom obućom svojih omiljenih dizajnera. To je san mnogih od nas, zar ne? No, za neke slavne osobe, to nije samo san, već stvarnost. Neki su odlučili potrošiti svoje bogatstvo na zavidne kolekcije cipela. Ali tko zapravo ima najveći i najskuplji "muzej" cipela?

Public Desire nedavno je istražio koja slavna osoba ima najviše i najskuplje cipele. Proučavali su koliko su te osobe bogate, koliko je vrijedna njihova kolekcija cipela i kakve sve cipele imaju.

DJ Khaled, 10.000+ pari, 8 milijuna dolara

Prema istraživanju Public Desirea, DJ Khaled drži titulu vlasnika najveće kolekcije cipela na svijetu - s više od 10.000 pari tenisica. Vrijednost njegovih cipela procjenjuje se na preko 8 milijuna dolara, što čini deset posto njegove neto vrijednosti, piše Footwear News. To je najveći postotak na cijeloj listi slavnih osoba s impresivnim kolekcijama cipela.

Mark "Mayor" Farese, 3600 pari procijenjenih na milijun dolara

Mark "Mayor" Farese, poduzetnik i dugogodišnji trgovac tenisicama, ima drugu najveću kolekciju cipela, koja broji impresivnih 3600 pari. Među njima su rijetki primjerci poput Air Jordana Undefeated x Jordan IV, koji vrijede oko 25.000 dolara (oko 23.358.62 eura). Fareseova kolekcija čini 6.25 posto njegove ukupne neto vrijednosti od 16 milijuna dolara.

Jordan Geller, 2800 pari procijenjenih na 100 milijuna dolara

Jordan Geller je još jedan poznati kolekcionar tenisica, a njegova kolekcija od 2388 pari tenisica vrijedi nevjerojatnih 100 milijuna dolara. To je čini najvrednijom kolekcijom cipela na svijetu. Ta vrijednost čini četvrtinu njegove ukupne neto vrijednosti. Geller je svoju impresivnu kolekciju rijetkih cipela izlagao u muzeju ShoeZeum između 2010. i 2012. godine, ali od tada je mnoge od njih prodao na aukcijama.

DJ Bigboy Cheng, 1000+ pari procijenjenih na više od milijun dolara

Filipinski DJ, poznat po strasti prema tenisicama, skupio je hrpu rijetkih parova - njih oko 20.000! Ali sada je smanjio kolekciju na otprilike 1000 pari. Među njima su i posebne tenisice Nike Mag iz filma Back to the Future iz 2016. godine, koje su stvarno skupe - procjenjuje se da vrijede oko 85.000 dolara (oko 79.419.32 eura)

Chris Brown, 1000+ pari procijenjenih na milijun dolara

Reper i pjevač Chris Brown poznat je po ogromnoj kolekciji tenisica, koja broji više od 1000 pari. Navodno ima police od poda do stropa za tenisice i nosi ih sa sobom tijekom turneja.

Kylie Jenner, 1000+ pari procijenjenih na milijun dolara

Kylie Jenner, poznata po suradnjama s Pumom i Adidasom, također je strastvena kolekcionarka tenisica. Navodno ima više od 1000 pari tenisica, među kojima su mnoge rijetke tenisice Nike. Neke od njih su Dior x Nike Air Jordan 1, vrijedne oko 19.637 dolara (oko 18.348.32 eura), i Stüssy x Nike SB Dunk Low "Cherry", vrijedne oko 3325 dolara (3.106.80 eura). Također, u njenoj skupocjenoj kolekciji cipela nalazi se i rijedak par MSCHF-ovih Birkin Birkenstock, koji vrijede čak 76.000 dolara (oko 71.012.50 eura).

Mark Wahlberg, 137 pari u vrijednosti od 100.000 dolara

Iako je glumac Mark Wahlberg poznat po mnogim stvarima, možda niste znali da je i strastveni kolekcionar tenisica. Iako njegova kolekcija broji samo 137 pari cipela, vrijednost joj je procijenjena na čak 100.000 dolara, što je i dalje impresivno visok iznos.

"The Dynasty Collection" Michaela Jordana, 8 pari procijenjenih na 8 milijuna dolara

Ima puno rijetkih tenisica Nike Air Jordan koje su skupe na preprodaji, ali kada ih sam Michael Jordan nosi, njihova cijena doslovno leti u nebo. Njegova "Dinastijska kolekcija" sastoji se od osam pari Jordana koje je nosio tijekom osvajanja NBA finala s Chicago Bullsima. Ova kolekcija je nedavno prodana na Sotheby's aukciji za nevjerojatnih 8 milijuna dolara.

Pročitajte više