Ovo su najprodavaniji parfemi Chanel, evo što stručnjakinja kaže o njima

Foto: Shutterstock/chanel.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

CHANEL No. 5 kultni je klasik i miljenik mnogih te vjerojatno prvi parfem na koji mnogi pomisle kada se spomenu Chanelovi kultni mirisi. Parfem je kreirao 1921. godine Ernest Beaux, a radi se o mirisu koji je bezvremenski te evocira esenciju ženstvenosti i utjelovljuje početni zahtjev Gabrielle Chanel: "Ženski parfem, sa ženskim mirisom". 

No Chanel ima i druge, muške i ženske mirise vrijedne pažnje. Harpers Bazzar zamolio je Chanel da im ustupi popis pet najprodavanijih parfema marke (ispod na popisu su prošlogodišnji najprodavaniji), a potom je Linda G. Levi, predsjednica The Fragrance Foundationa, dala svoje mišljenje o tome što svaki od ovih parfema iz Chanela čini kultnim. 

1. Chanel No. 5 Parfum

Ograničeno izdanje Chanel No. 5 Eau de Parfum, 100 ml, 165 eura

Kao što smo već naveli, prvotno je stvoren 1921., a sljedeća interpretacija legendarnog mirisa zaživjela je tek 1986. kada je Chanelov parfimer Jacques Polge stvorio potpuniju verziju koja će postati Eau de Parfum. Sada postoji ukupno pet interpretacija ovog kultnog parfema.

>> Chanel ima No. 5 parfem u bočici od 900 ml. Košta 6405 eura

2. Chanel Coco Mademoiselle Eau de Parfum

Chanel Coco Mademoiselle Eau de Parfum, 100 ml, 165 eura

Senzualan i odvažan parfem koji Levy naziva "mirisom s potpisom". Ona kaže: "Ovaj EDP je sofisticiran i ima odanost koja je zaslužena."

3. Chanel Bleu de Chanel Eau de Parfum

Chanel Bleu de Chanel Eau de Parfum, 100 ml, 139 eura

"Od svog predstavljanja, Bleu De Chanel EDP je najprodavaniji u SAD-u i zapravo ga i neke žene kupuju za sebe", kaže Levy.

4. Chanel Chance Eau Tendre de Parfum

Chanel Chance Eau Tendre de Parfum, 100 ml, 165 eura

Ovaj voćno-cvjetni miris s notama grejpa i ruže nježan je i savršen za svakodnevno nošenje.

5. Chanel Bleu de Chanel Parfum

Chanel Bleu de Chanel Parfum, 100 ml, 168 eura

"Ovaj je parfem vrlo poseban jer je Olivier Polge (parfumer) zapravo uspio ponovno izmisliti kultni miris svog oca i nadovezati se na njegov uspjeh", kaže Levy.

6. Chanel Chance Eau Tendre Eau de Toilette

Chanel Chance Eau Tendre Eau de Toilette, 100 ml, 143 eura

"Volim ga kao lagani, proljetni miris savršen za dan", kaže Levy. "Imam lijepa sjećanja na legendarnu kampanju."

Pročitajte više