Predstavljen Xiaomi 14 Ultra. Evo kad dolazi na globalno tržište

Foto: mi.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

XIAOMI je službeno predstavio svoj flagship Xiaomi 14 Ultra na događanju u Kini, što znači da su konačno poznate i njegove specifikacije. Uređaj ima klasičan dizajn s potpuno zatvorenim metalnim srednjim okvirom, debljine 9.2 mm i težine 224.4 g za verziju s kožnom poleđinom. Okvir je aluminijski.

Posebnu pozornost privlači kamera

Xiaomi 14 Ultra ima 6.73-inčni 2K OLED TCL C8 LTPO zaslon s rezolucijom od 3200 x 1440 piksela. Nudi široki spektar boja (P3) i podržava HDR formate, prenosi Android Authority.

Xiaomi 14 Ultra opremljen je procesorom Snapdragon 8 Gen 3 s tekućinskom hlađenjem u tri razine. Nudi tri varijante pohrane: 12 GB RAM-a s 256 GB pohrane, 16 GB RAM-a s 512 GB pohrane i 16 GB RAM-a s 1 TB pohrane. Uređaj radi na HyperOS-u baziranom na Androidu 14.

Xiaomi 14 Ultra opremljen je četverostrukim sustavom kamera, uključujući Sony LYT-900 1-inčnu 50 MP glavnu kameru. Uređaj može snimati 4K videozapise s 120fps i 8K videozapise s potpunim fokusom u svim duljinama fokusa. Podržava snimanje visokom brzinom.

Cijene za europsko tržište još nisu poznate, a globalno lansiranje Xiaomija 14 Ultra očekuje se 25. veljače.

Pročitajte više