Zara, Farfetch, second hand: Pitali smo Hrvate gdje su nabavili odjeću koju nose

Foto: Index Video

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

KROZ opuštenu šetnju gradom,zavirili smo u ormare prolaznika kako bismo otkrili gdje Hrvati pronalaze svoje omiljene odjevne komade. Razgovarajući s prolaznicima čuli smo nekoliko zanimljivih priča koje pokazuju raznolikost stilova i preferencija u odijevanju.

Prvi mladić kojeg smo susreli istaknuo se svojim potpuno crnim outfitom. Istaknuo je da je prsluk i hlače nabavio u trgovini Zara, dok je majicu i čarape odabrao iz asortimana brenda Adidas. Za obuću je odabrao Nike tenisice, dok na glavi nosi Hard Rock šiltericu, uspomenu iz Praga. Dodao je kako se najugodnije osjeća u kvalitetnim trapericama i potkošulji.

@index.hr "Traperice i gore neka potkošulja." 😎 #otufit #fitcheck #odjeca #zara #adidas #nike #clothes #zagreb #indexhr #foryou #foryoupage #fyp #viraltiktok ♬ original sound - Index.hr

"Kupujem u Italiji ili Francuskoj"

Druga gospođa s kojom smo razgovarali otkrila je da obično kupuje odjeću u Italiji ili Francuskoj, ali komade koje je nosila tog dana nabavila je upravo u Zagrebu. Torbu sa zmijskim uzorkom kupila je u trgovini MaxMara, dok su jakna i majica kupljene u Garderobi. Hlače brenda Victoria Beckham nabavljene su iz trgovine Heraldi, dok je cipele naručila preko web trgovine brenda Marsell, izdvajajući ih kao svoj osobni favorit.

Istaknula je da se najugodnije osjeća u opuštenim kombinacijama tijekom dana, dok za večernje prilike voli odabrati elegantnu haljinu ili neki ekscentričan outfit.

@index.hr "Kupujem u Italiji ili Francuskoj." #indexhr #zagreb #maxmara #clothes #odjeca #foryou #foryoupage #fyp #viraltiktok ♬ original sound - Index.hr

"Ono što nose današnji američki reperi"

Drugi mladić kojeg smo susreli pokazao je svoju privrženost oversize komadima, inspiriran stilom današnjih američkih repera. Njegov outfit uključivao je šiltericu iz trgovine Noventa, hoodicu naručenu preko Farfetcha te trenirku i majicu iz Zare. Tenisice su bile nabavljene od resellera, dok je torbicu izabrao iz trgovine H&M.

@index.hr "Ono što nose današnji američki reperi." #zara #farfetch #noventa #hm #indexhr #zagreb #odjeca #clothes #shopping #foryou #foryoupage #fyp #viraltiktok ♬ original sound - Index.hr

"Inače trenirka, ali na poslu moram biti tip-top"

Treći dečko otkrio nam je da, iako preferira udobnost trenirki, zbog posla često mora biti dotjeran. Njegov poslovni outfit u koji smo ga zatekli sastojao se od balonera iz Zare, košulje iz Springfielda, hlača iz Pull & Beara te cipela iz Alda. Kao modne dodatke nosio je lančić koji je dobio na poklon te naočale sa stranice Meller.

@index.hr "Inače trenirka, ali na poslu moram biti tip-top." #aldo #zara #hm #pullandbear #indexhr #foryou #zagreb #clothes #odjeca #shopping #foryoupage #fyp ♬ original sound - Index.hr

"Više-manje sve vintage"

Posljednja djevojka koju smo susreli nosila je većinom vintage komade, ili one koje je pronašla u second-hand trgovinama. Njene naušnice su obiteljsko nasljeđe, dok su ogrlice kupljene u jednoj vintage trgovini u Splitu. Tenisice su marke Buffalo, ali ih je dobila kao poklon.

@index.hr "Današnji outfit je određen za šetanje peseka." #indexhr #secondhand #odjeca #clothes #zagreb #pas #foryou #foryourpage #fyp #viraltiktok ♬ original sound - Index.hr

Pročitajte više