Alilović upozorio: Poljaci su nam mušterije, ali su motivirani da nas eliminiraju

Foto: Jozo Čabraja/HRS

HRVATSKI rukometaši jučer su pažljivo pratili s kime će igrati u četvrtfinalu. Kažu da ih pobjeda Poljske nad Švedskom i nije previše iznenadila.

"Svi su opisivali Šveđane kao neke vanzemaljce. Poljacima ova pobjeda sigurno puno znači i bit će motivirani", rekao je Mirko Alilović.

"Vidjeli ste koliko je Šveđanima nedostajao Kim Andersson. Poljska je jaka ekipa koja je već godinama na okupu i to su većinom igrači protiv kojih smo igrali prošle godine na Euru u Danskoj. Imaju braću Jurecki, Bieleckog... odlična ekipa".

"Bitno je samo da Hrvatska prođe u polufinale"

Hrvatska je u šest međusobnih susreta s Poljskom pobijedila pet puta, a Aliloviću su Poljaci postali "mušterije".

"Ma ne bih rekao tako... Onda možemo reći i da su Čupiću mušterije koji ih svaki put zatrpa. Nije bitno tko će potegnuti; Fićo (Ivić), Čupko, Dule ili ja. Ovo je timski sport i nebitno je tko će imati dobar dan, bitno je samo da mi prođemo u polufinale", kaže Alilović.

Sve to stoji, ali Poljaci nemaju dobar omjer protiv Hrvatske. 

"Standardne su nam mušterije zadnjih godina i oni imaju taj motiv da nas izbace, da nas eliminiraju, ali na našoj je strani psihološka prednost i nadam se najboljem rezultatu", poručio je Alilović.

"Idemo u borbu za medalje"


Hrvatsku čeka sasvim drugačija utakmica u odnosu na onu protiv Brazila.

"Poljaci igraju klasičan rukomet. Obrana 5-1, 6-0, nije to ganjanje po terenu i tjeranje naših igrača do centra. Nitko od europskih ekipa nije navikao na takav rukomet pa ni mi. Imali smo veliki problema protiv Brazilaca, ali samo pobjeda se računa i sada idemo u borbu za medalje", kaže Alilović koji je pomalo iziritiran negativnim, ali i opravdanim, kritikama na račun Hrvatske.

"Mi uvijek dajemo sve od sebe na terenu i želimo razveseliti navijače. A kako Hrvatska ima nekoliko milijuna izbornika i nekoliko milijuna igrača u svakom sportu, malo se teško nositi s tim pritiskom. Međutim, uz takav pritisak funkcioniramo bolje i to nas tjera da napravimo bolji rezultat".
 

> Goluža: Protiv Poljske ćemo gledati pravu Hrvatsku

> Vori upozorio na poljske šutere: "Čeka nas 60 minuta teške borbe"

> Euforični Poljaci poručili: Vrijeme je da pobijedimo Hrvate!

Poljaci - stara hrvatska i Alilovićeva mušterija
 

SUDJELUJTE U RASPRAVI NA INDEXOVOJ TEMI SP KATAR I NAŠOJ FACEBOOK STRANICI.


 

 

Pročitajte više