Ancelotti i Lavezzi isključeni: PSG spasio bod na gostovanju kod Ajaccioa

NAKON su se golovima Zlatana Ibrahimovića prije tjedan dana jedva spasili od domaćeg poraza protiv Lorienta, nogometaši PSG-a razočarali su ponovno na gostovanju kod Ajaccioa, odigravši su 0:0.

Može se čak reći da su favorizirani gosti, koji su na Korziku došli bez Ibrahimovića (ozljeda stopala) i Thiaga Silve (pauza nakon Olimpijskih igara), čak dobro prošli, jer im je domaći napadač Eduardo u 53. minuti uzdrmao vratnicu.

Šest minuta kasnije crveni je karton zaradio argentinski napadač gostujuće momčadi Ezequiel Lavezzi. Nakon što je izgubio loptu, neoprezno je uklizao Andreu i sudac mu je opravdano pokazao crveni karton, prvi direktni u svojoj karijeri. U 80. minuti, nakon što je nervozno šutnuo jednu bocu s vodom u teren, put u svlačionicu pokazan je i treneru pariške momčadi Carlu Ancelottiju.

Bez Ibrahimovića, pokušavao je povremeno redove pariške momčadi povezivati talentirani Argentinac Javier Pastore. Nije mu uspjelo. Dobrim dijelom utakmice Ajaccio je bila superiornija momčad na travnjaku i pred Ancelottijem je još očigledno jako puno posla.

Korzikanski sastav ovim remijem je zadržao seriju domaće bez poraza na svom travnjaku u 2012. godini. U preostalim dvjema nedjeljnim utakmicama Bordeaux je pobijedio Rennes 1:0, dok je Marseille na Velodromeu nadigrao Sochaux 2:0. Za 1:0 u korist Marseillea u 54. je minuti pogodio Andre-Pierre Gignac. Bio je to njegov 53. pogodak uopće postignut u Le Championnatu, ali tek drugi glavom.

Le Championnat, 2. kolo:
Bordeaux – Rennes 1-0 (Obraniak 75)

Marseille – Sochaux 2-0 (Gignac 54, Fanni 90)

Ajaccio – PSG 0-0

Pročitajte više