Ante Kostelić otkrio razloge loših rezultata Ivice: "Nema potrebnu brzinu, a i umoran je"

Foto: Guliver Image/Getty Images

IVICA KOSTELIĆ godinama nije imao lošije rezultate. U poretku slaloma je tek petnaesti sa samo 98 bodova iz sedam slaloma, te bez ijednog postolja u ovoj sezoni. U ukupnom poretku je 38. s ogromnih 740 bodova zaostatka za vodećim Svindalom.

Ante Kostelić, otac i trener Ivice, ponudio je svoje razmišljanje.

"Teško je biti stalno u vrhu, iako Ivica u tome uspijeva već jako dugo. Puno razmišljamo o trenutnoj situaciji, preispitujemo se, gledamo druge i uskoro ćemo povući neke poteze. Sada pred Olimpijske igre je potreban mir, odmor i punjenje baterija. Znate, sve ovo je jako stresno i skijaše volim usporediti s automobilima - dva automobila mogu imati istu šasiju, isti izgled, isti ovjes, ali jedan ima 150 konja, a drugi 100. Tako je i u ovom slučaju. Ivica trenutno nema potrebnu brzinu", rekao je Ante za skijanje.hr.

"Od sljedeće sezone ćemo se morati specijalizirati"

Koji je razlog? Nedostatak motivacije ili pretreniranost?

"Umorni smo, to je istina. Odmorit ćemo se malo prije Sočija pa ćemo vidjeti kako će biti.", rekao je Ante i najavio specijalizaciju sljedeće sezone.

"Nakon Sočija ćemo donositi odluke kako dalje. Gledamo druge i pronalazimo sebe u toj priči. Ako gledate Cuchea, Millera, Büchela, ili pak Kjusa, Aamodta pa i Järbyna, onda bi Ivica trebao još biti u punoj snazi i mogao bi još svašta napraviti u skijanju. Planiramo se još skijati, zašto ne. Još bi jednu ili dvije sezone mogli kvalitetno odraditi, pa onda tamo 2016. podvući crtu i vidjeti gdje smo. No očito ćemo se morati specijalizirati. Teško da ćemo moći voziti sve što smo vozili do sada."

Ivica, vlasnik tri olimpijska srebra, ima samo nekoliko dana za odmor i pripremu za lov na san - olimpijsko zlato u Sočiju. Igre u Rusiji počinju 7. veljače.

Pročitajte više