Arsenal se hrabri minhenskim podvigom iz 2013., ali Bayern "tri gola po utakmici" poručuje: Nismo arogantni, nego dominantni!

Foto: Guliver Image/Getty Images

UZVRAT osmine finala Lige prvaka, koji od 20.45 sati u Munchenu igraju Bayern i Arsenal, podsjeća na prošlogodišnji duel istih suparnika u istoj fazi natjecanja.

Bayern ove godine na svom terenu brani veliku prednost iz Londona (2:0), ali je prošle godine ona bila još veća (1:3). Međutim, uzvrat je zamalo donio senzacionalni preokret, jer Arsenal je u Munchenu slavio 2:0. Ostao je tako jedan gol prekratak u još jednoj razočaravajućoj sezoni, a Bayern je izvukao povuku iz opuštanja s Topnicima i nakon šokova u osmini finala, došao do naslova u Ligi prvaka.
 
Čini se kao da im i ove sezone nema premca u lovu na obranu europske titule, što su pokazali i u Londonu, ali tamo je Arsenal propustio dominaciju iz prvih devet minuta potvrditi i vodstvom, kada su promašili par zicera, a Ozil loše izveo penal.
 
Wojciech Szczesny zaradio je tom prilikom crveni karton nakon prekršaja na Robbenu, pa će ga večeras na golu Arsenala mijenjati drugi Poljak, Lukasz Fabianski.

Kad smo kod Robbena, Arsenalov lijevi bek Kieran Gibbs propušta uzvrat zbog ozljede, pa će nezahvalni, da ne kažemo nemogući zadatak zaustavljanja Nizozemca, pripasti Thomasu Vermaelenu.

 
Arsenalu će zbog ozljede nedostajati Yaya Sanogo, prvi napadački izbor iz prve utakmice, ali se zato vraća branič Laurent Koscielny.
 
Guardiola nema nikakvih problema s izostancima, a igrati će mu drugi krilni jurišnik Ribery, povratnik u momčad u pobjedi protiv Wolfsburga (6:1), kojom je Bayern došao do 72 gola u 24 utakmice sezone, što mu je prosjek golova podiglo na tri po susretu.
 
Arsenal se naravno uzda u svoj rani gol, jer s "rezultatom 0:1 utakmica bi se potpuno otvorila, a mi onda imamo šansu", ali Bayern je ove godine primio tek tri gola, na svom terenu nije izgubio godinu i pol, a pobijedio je svih 16 posljednjih utakmica.

"Neće nam se dogoditi opuštanje, kao što je bio slučaj prošle godine. U jako smo dugom pobjedničkom nizu. Znamo koliko vrijedimo, a to je puno. Nismo arogantni, nego dominantni." poručio je Thomas Muller.

 
Wenger pak poziva suce da njegovoj momčadi pruže jednaku priliku za igru, jer kako se žali, to nije bio slučaj u prvoj utakmici, ali ni 2011. protiv Barcelone u osmini finala, kao i protiv istog protivnika u finalu 2006." 
 

Pročitajte više