Atleticov gol razbudio uspavanku: Turan za pobjedu protiv Juvea, Mandžo iz igre ispraćen aplauzom

Montaža: Index

VICE-PRVAK Europe i prvak Španjolske, na Vicente Calderonu u 2. kolu skupine LP pobijedio je prvaka Italije.

Nakon poraza kod Olympiacosa (2:3) u prvom kolu, Mandžukićeva momčad morala se vaditi protiv najvećeg konkrenta za prvo mjesto skupine, a to naravno nije bilo nimalo lako.


Nakon propalog eksperimenta s Oblakom na vratima u Pireju, Simeone je na gol vratio Moyu. Griezmann je bio na klupi, dok je na lijevom krilu igrao mladi Saul. U sredini nije bilo Gabija, nego Tiagu društvo činio Koke.

Kod Juventusa nedostajo je Pirlo, kojeg je mijenjao Marchisio. U napadu Allegri i dalje forsira Llorentea, a ne Moratu, dok je Tevez u sjajnoj formi, koju nije potvrdio na gostovanju u Madridu. Točnije, bio je nevidljiv.

U tvrdoj, oštroj, a često i gruboj utakmici, nije bilo puno lijepog za istaknuti. Točnije, do 20. minute največe uzbuđenje bilo je Mandžukićevo demonstrativno skidanje maske nakon što ga je Bonucci u skoku rukom udario po ranjenom nosu. Zato je dobio žuti karton, a Mandžo ovacije publike kada je strgao zaštitnu masku, ali i flaster koji su mu štitili u Pireju slomljeni i kasnije operirani nos.

I u 20. minuti, prilika za Atletico. Arda se drugo mislio kome dodati i onda poslužio Mandžukića na desnoj strani peterca. On šalje loptu prema golu, ali je na prvoj vratnici kupi Buffon, uz malu i nenamjernu pomoć Vidalove ruke.

Pet minuta poslije, Mandžukić dobro puca s 18 metara, ali Buffon brani. Turan je ukrao loptu Vidalu u opasnoj zoni, odmah produljio za Raula Garciju, koji ostavlja Mandžukiću, čiji dobar prizemni šut kroti Buffon.

U prvom dijelu Juventus je imao preko 60 posto posjeda lopte, ali jedina prava prilika je Atleticova, točnije Mandžina. Pogba se itekako trudio kod Juvea, bila ga je puna protivnička polovica, stalno je tražio loptu, priliku, nije bježao ni od duela, ali jedino što je uspio u prvom poluvremenu napraviti, bio je jedan neprecizni udarac. I to je do odmora bilo sve što je Juve zaprijetio besposlenom Moyi.

Nažalost, u nastavku se igralo kao i u prvom dijelu - žestoko i borbeno, ali bez kreacije, prilika i općenito prosora za razvijanje igre u zagušenoj sredini, dok su Mandžukić s jedne, a Tevez i Llorente s druge starane, bili izolirani i bez pravih lopti.

U utakmici punoj prekršaja i nervoze, do posljednjih 15-ak minuta blježimo tek dvojbenu situaciju u 58. minuti, kada je Atletico oštećen za nedosuđeni jedanaesterac. Arda je s desne strane prizemno poslao pred gol loptu koja se odbija od Lichtsteinera do Caceresove prilično ispružene ruke pred Buffonovim golom. Brych je mislio da je to bilo nenamjerno.

U 75. minuti, konačno gol; Tiago je lijepo dodavanjem otvorio desni bok Juanfranu koji ubacuje s desne strane za Mandžukića u naletu pred golom, ali on je glavom zaplovio u prazno. Ipak, na najbolji način ispravlja ga Turan, koji nogom zakucava za vodstvo domaćina.


Do kraja, isprekidanog zamjenama, faulima i žutim kartonima, tek prilika za Juventus u 80. minuti: Lichtsteiner se probio po desnoj strani i ubaci pred gol, gdje Raul Garcia uklizava i šalje loptu uz samu lijevu Moyinu vratnicu. Milimetri su nedostajali da dođe do izjednačenja.

Mandžukić je u tim trenucima taktički zamijenjen, a cijeli stadion pozdravio ga je burnim i dugim pljeskom. Atleticovi navijači itekako cijene borbenost i pomaganje obrani, koju je Mandžukić pokazao i na ovoj utakmici.

Sastavi:

ATLETICO

Moya; Juanfran, Miranda, Godín, Ansaldi - Turan, Koke, Tiago, Saul - Raul Garcia, Mandžukić

JUVENTUS

Buffon; Caceres, Bonucci, Chiellini - Lichtsteiner, Marchisio, Vidal, Pogba, Evra - Llorente, Tevez

 

Pročitajte više