Bale i Ramsey razbili Izrael, Huntelaar u 92. minuti donio bod Nizozemcima protiv Turske

Foto: Hina

U KVALIFIKACIJSKIM utakmicama za EURO 2016 uvjerljive pobjede su ubilježili Wales i Island, dok su Česi na svom terenu odigrali samo 1:1 s Latvijom.
 
Vodeća momčad A skupine Češka kiksala je protiv Latvijaca, koji su poveli preko Visnakovsa (30) i vodili sve do sudačke nadoknade kada je Čehe poraza spasio Pilar. Česi su tako pokvarili svoj maksimalni učinak, ali su ostali prvi sa 16 bodova. Islanđani su drugi s dvanaest, dok trećeplasirana Nizozemska ima samo šest bodova.
 
U Astani su nogometaši Islanda pobijedili Kazahstan s 3:0 i ostali drugi u skupini. Islanđani su lako prošli gostovanje kod Kazahstana i pobijedili pogocima Eidura Gudjohnsena (20) i Birkira Bjarnasona (32,90+1).
 

 
Islanđani dosad nikad nisu izborili završnicu nekog velikog natjecanja, kao i Wales koji je s lakoćom (3:0) prošao gostovanje u Izraelu. Strijelci su za Velšane bili Aaron Ramsey (45+1) i Gareth Bale (50,77), a Izraelci su od 51. minute igrali bez isključenoga Eitana Tibija. Wales je prvi u skupini B s jedanaest bodova, a Izraelci su drugi s devet.
 
U derbiju večeri Nizozemska i Turska su odigrali 1:1 u skupini A. Yilmaz je u 37. minuti zabio za vodstvo Turske, a remi Nizozemcima donio je Huntelaar u drugoj minuti sudačke nadoknade kada je u gol skrenuo udarac Sneijdera. Nizozemci drže treće mjesto sa sedam bodova, četvrti Turci imaju dva boda manje.
 
 

Pročitajte više