Saudijci spremaju dosad najveći transfer. Englezi: Zasjenit će Ronalda i Benzemu

Foto: EPA

AL ITTIHAD sprema dosad najveći transfer nekog saudijskog kluba, navode engleski mediji Mirror i Daily Mail, a riječ je o Mohamedu Salahu (31), koji bi trebao doći iz Liverpoola za 130 milijuna eura odštete. Salah ima ugovor do ljeta 2025. godine i nije bio plan da napušta Liverpool, ali Mirror piše da će otići ako zbilja dođe spomenuta ponuda jer je predobra da bi je Liverpool odbio. "Zasjenit će Benzemu, Ronalda i Neymara", piše Daily Mail. 

Podsjetimo, West Ham i Liverpool za vikend su u Londonu odigrali 2:2 u 35. kolu Premier lige. Domaćin je poveo pogotkom Jarroda Bowena u 43. minuti, Liverpool je okrenuo preko Andrewa Robertsona i autogola u 48. i 65. minuti, dok je za novo izjednačenje i konačan rezultat pogodio napadač West Hama Michail Antonio u 77. minuti.

Posvađao se s Kloppom

Trener Liverpoola Jürgen Klopp napravio je trostruku zamjenu dvije minute nakon drugog primljenog pogotka. Među ostalima, u igru je tada ušla najveća zvijezda Liverpoola Mohamed Salah. Iako još nije ni stupio na travnjak, Egipćanin se očito uspio žestoko posvađati s Kloppom, što su zabilježile kamere.

Klopp je nakon utakmice rekao da je situacija riješena. "Ne mogu vam reći što smo Salah i ja izgovorili uz aut liniju. Ali razgovarali smo u svlačionici i za mene je ta priča gotova. Stekao sam dojam da je i za njega", izjavio je trener Liverpoola, koji na kraju sezone napušta klub nakon skoro devet godina na klupi, a trebao bi ga zamijeniti sadašnji trener Feyenoorda Arne Slot.

Saudijska Arabija je i ranije bila opcija

Međutim, egipatski nogometaš je pred medijima ostavio bitno drugačiji dojam nego Klopp. Nakon utakmice prošao je kroz miks zonu te se odbio zaustaviti i dati dužu izjavu, izvijestio je The Athletic. Pred novinarima se kratko zaustavio i samo rekao: "Ako danas progovorim, bit će vatre."

31-godišnjem Egipćaninu ugovor s Liverpoolom istječe na kraju sljedeće sezone, a i dosad je bilo puno priče o tome da ga vrbuju skoro svi klubovi iz Saudijske Arabije. S Liverpoolom je u sedam sezona osvojio Ligu prvaka, Svjetsko klupsko prvenstvo, europski Superkup, engleski Superkup, FA kup, dva Liga kupa i, naravno, dugo očekivani naslov prvaka Engleske.

Pročitajte više