Bandić obećao Mladosti više gradskog novca: "Kad spasim klub, više neću biti predsjednik"

Foto: Hina

VATERPOLSKI klub Mladost na čelu sa predsjednikom Milanom Bandićem mogao bi izbjeći stečaj. Jučer je Mladost glasovima najvećih vjerovnika prihvatila plan financijskog restrukturiranja kluba, što znači da bi pred Trgovačkim sudom u Zagrebu trebala biti sklopljena predstečajna nagodba, koja bi omogućila daljnji rad klubu bez pokretanja stečaja.

> Mladost izbjegla stečaj: Zagrepčani će davati još više novca za klub Milana Bandića

"Kriza je čini se pri kraju", rekao je Milan Bandić: "Mislim da se približava izlazak Mladosti iz krize. U predstečaju smo uputili papire u roku, ispunili smo sve preduvjete i za mjesec dana Mladost će funkcionirati punim plućima. Čim to bude gotovo, gradonačelnik više neće biti predsjednik, jer gradonačelnik ne treba biti predsjednik niti jednog kluba."

Podsjetimo, gradonačelnik Bandić je privremeni predsjednik kluba, od prošlog ljeta, i to će biti sve dok se ne sanira stanje u Mladosti.

"Prihvatio sam to na osam mjeseci. Htio sam šest, biti će na kraju devet, dok se ne sanira stanje. Kad se sanira stanje, gradonačelnik se miče s te funkcije. Nije mi nakana biti predsjednik niti jednog kluba, pa makar ni najtrofejnijeg, našeg kluba Mladost. Kad ne budem gradonačelnik, onda mogu biti predsjednik bilo kojeg kluba, ali dok sam gradonačelnik mogu biti privremeno, tamo gdje treba pomoći, a to je slučaj i u Mladosti", dodao je.

Prema izloženom planu restrukturiranja, nakon sklapanja nagodbe, u Mladosti očekuju povećanje prihoda iz gradske blagajne, koju koristi još 800 klubova, i Turističke zajednice Grada Zagreba, a u skoroj budućnosti planirano je i potpisivanje sponzorskih ugovora.

Pročitajte više