Barcelona se prisjetila svojih Hrvata: Može li Alen nadmašiti "Nesretnog genija"?

Foto: Screenshot/FC Barcelona

ALEN HALILOVIĆ ovog je tjedna službeno predstavljen kao novi igrač Barcelone. Zanimljivo, tek su dva Hrvata u prošlosti nosila dres katalonskog velikana - Goran Vučević i Robert Prosinečki.

Obojica su se tamo kratko zadržala, a Prosinečki je ostavio nešto veći trag. Od Alena se očekuju velike stvari, kao što je bio slučaj i s njegovim prethodnicima

O Vučeviću, koji je iz Hajduka u Barcu stigao 1992. kao mladi talent, Barcelona piše: "njegove vještine i sjajne igre u Hajdukovom veznom redu najavljivale su karijeru na najvišem nivou, ali ograničenje stranaca i žestoka konkurencija izgurali su ga u Barcu B". Za prvu momčad upisao je samo dva nastupa.

"Nesretni genij" Robert Prosinečki stigao je 1995. kao velika senzacija nakon osvajanja europskog naslova s Crvenom zvezdom, i neuspješne prilagodbe na Real Madrid koji ga je poslao na posudbu. "Njegov briljantan debi je puno obećavao, ali serija ozljeda i gubitak forme koštale su ga uloge u Cruiyffovoj momčadi", piše Barcelonina stranica. Prosinečki je na Camp Nou upisao 50 nastupa i 7 golova.

Pročitajte više