Barcelona strahuje od Vujovića: "Moramo se dobro pripremiti za Zagreb"

Foto: RK PPD Zagreb

RUKOMETAŠE Zagreba ždrijeb nije mazio. U četvrtfinalu Lige prvaka čeka ih Barcelona koju predvodi najbolji rukometaš svijeta Nikola Karabatić. Katalonci su u osminu finala prošli kao prvoplasirana momčad skupine B, a u drugom krugu izbacili su Aalborg.

> Barcelona uvijek oživi Badelove devedesete i pakao Ledene

S obzirom da je Barca jedan od najvećih klubova u Europi, njihov cilj je jasan, plasman na Final Four koji će se održati u Kölnu. Međutim, trener katalonskog diva Xavier Pascual zna da ga protiv Zagreba čeka težak posao.

"U četvrtfinalu nema lakih protivnika. Zagreb je ove sezone pobijedio velike klubove, a osim toga izbacili su i Kolding u osmini finala", rekao je trener Barce.

Zagrebaši su na domaćem terenu tukli bogati PSG u kojem nastupaju najbolji francuski, danski i hrvatski reprezentativci, a pao je Duvnjakov Kiel. Ukratko, Veselin Vujović vratio je Zagreb među elitu.

"Vujović je igrao u Barci od 1988. do 1993. godine. Vidi se da su mu taktika i strategija jača strana, jer je takav bio kao igrač. Mi se moramo dobro pripremiti na ono što nas čeka, a to je neobična obrana na koju nismo navikli igrati", rekao je Pascual.


Šarić hvali Vujovića

Vrata Barcelone čuva Danijel Šarić, katarski reprezentativac podrijetlom iz BiH.

"Zagreb dobro igra, a dokaz je to što su eliminirali Kolding, za koji mislim da je snažnija momčad. Oni su vrlo snažni na domaćem terenu, dok su slabiji u gostima. Zato mislim da nas čekaju dvije različite utakmice", tvrdi Šarić.

"Vujović je vrlo karakterna osoba i to prenosi na svoju ekipu, pogotovo u obrani. Njihova obrana je odlična! Radujem se tim dvobojima, a siguran sam da će u Zagrebu biti sjajna atmosfera", nadodao je Šarić.

Inače, prva utakmica igrat će se u Zagrebu 11. ili 12. travnja, dok je uzvrat tjedan dana kasnije u Barceloni.

Pročitajte više