Barcu i na korak do trostruke krune trese kriza: Predsjednik odlazi, kao i Enrique zbog sukoba s Messijem

Screenshot: Youtube

NEVOLJE U RAJU, tako se mogu nazvati ozbiljna previranja u Barceloni, iako momčad posljednjih mjeseci igra sjajno, cijeli grad i regija još su opijeni veličanstvenom pobjedom nad Bayernom u prvoj utakmici polufinala LP, a uz to tri kola prije kraja drži prvo mjesto u Primeri s dva boda ispred Reala, a u Kupu Kralja čeka je još samo finale s Athleticom i to na Nou Campu.

Trener Luis Enrique ozbiljno razmatra odlazak s klupe iako mu malo nedostaje da postane tek drugi trener Barcelone koji je osvojio trostruku krunu nakon Guardiole 2009., a dvogodišnji ugovor mu istječe sljedećeg ljeta, pišu španjolski mediji. Naravno, da bi netko napustio posao o kojem mašta svaki trener na svijetu i to još nakon ovakve sezone, na to ga moraju natjerati jaki razlozi.

U ovom slučaju, nije nikakva tajna da je u pitanju to što trenera ne podnosi najveća zvijezda ne samo Barcelone nego i svjetskog nogometa. Leo Messi nikada nije krio da nije sretan Enriqueovim dolaskom na klupu, posebno zato što je zamijenio Tatu Martina, koji je bio želja genijalne "desetke". Messi je javno prigovarao zbog metoda novog trenera, nije se slagao s njegovim stalnim rotacijama u momčadi, a animozitet je eskalirao u siječnju, nakon što ga je Enrique ostavio na klupi za gostovanje kod Real Sociedada, gdje je Barcelona izgubila.

Na treningu poslije utakmice trener i najveća zvijezda ozbiljno su se zakačili, što je potvrdio Jeremy Mathieu, koji ih je razdvajao. U to vrijeme Barcelonu je također potresala ozbiljna kriza, o čemu smo detaljno pisali, ali sada bi situacija trebala biti dijametralno suprotna, jer ponovimo, momčad igra sjajno i na korak je ponavljanja rekordne trofejne sezone.

Neugodna situacija, koja bi se inače prekinula odlaskom nekog od dvojice, razriješila se tako da je Enrique na svakoj utakmici morao igrati s Messijem u prvoj momčadi i dati mu potpunu slobodu. Ovaj je uzvratio odličnim igrama, Enrique je slavljen kao Guardiolin nasljednik i činilo se kao sretan završetak sukoba za sve. Ali, Enrique ne može izdržati još jednu sezonu u takvom okružju, gdje nema komunikaciju ni poštovanje od najboljeg igrača momčadi koju vodi, što mu naravno potkopava autoritet kod ostalih igrača.

Nije to jedini problem u danima kada je Barceloni do kraja sezone koja može biti savršena ostalo tek 27 dana i kada joj je mir potrebniji nego ikad; 6. lipnja u Berlinu igra se finale Lige prvaka, gdje se očekuje Barcelona, ali i da Enrique nakon finala ode s klupe. Očekuje se da ubrzo zatim odstupi i privremeni predsjednik Bartomeu, jer izbori za predsjednika kluba su 19. srpnja. S obzirom da Barcelona na američku turneju (gdje prvu utakmicu igra 21.7.) putuje ranije, može se dogoditi da ode bez predsjednika i trenera.

Pročitajte više