Barišić o prodaji Dinama: "Dao bog da ovo uspije"

Foto: Hina

DINAMOVA Skupština jučer je izglasala preoblikovanje kluba iz udruge građana u dioničko društvo, status kojeg je jedan drugi Dinamo već imao prije nego je ugašen 2004. nakon stečaja.

> Komentirajte na Indexu: Hoćete li uložiti u dionice Dinama?

> Dinamo ide u preoblikovanje, Mamić: Zovete nas prćijom, evo vam dionice Dinama pa kupujte

> Švaljek: Grad Zagreb najvjerojatnije neće sudjelovati u privatizaciji Dinama

Skupština kluba jednoglasno je prihvatila prijedlog Zdravka Mamića i IO-a, a preoblikovanje je povjereno jednom od skupštinara Marijanu Hanžekoviću, odnosno njegovom odvjetničkom uredu.

U sljedećih nekoliko mjeseci ili godinu dana, nakon što revizorska kuća utvrdi vrijednost imovine Dinama, u prodaji bi se trebale naći i dionice kluba, koje će u nekoliko krugova moći kupiti, najprije Grad Zagreb, a onda svi članovi kluba i na kraju vjerovnici i svi ostali.

''Ako me pitate, ne mogu se odrediti dok ne vidim procjene, ali mislim da je to jako dobro što smo to napravili i dao Bog da to uspije'', poručio je predsjednik Dinama Mirko Barišić.

''Nema tu spekulacija. Angažirana je jedna od najpoznatijih revizorskih kuća koja će napraviti tu procjenu po zakonu i propisima. Vidjet ćemo što nakon toga".

Nakon toga slijedi kupnja dionica. Ima li interesa za kupnjom od strane aktualne vladajuće garniture u Dinamu?


''Ne znam čije su kakve mogućnosti. Kad govorim o sebi želja postoji, ali znam što mogu. To je više iz lojalnosti i jedna simbolika nego mogućnost. Ali ako nas se skupi puno, par stotina tisuća ili milijun, onda je to već značajno''.

Osvrnuo se Barišić i na izjavu zamjenice gradonačelnika Sandre Švaljek koja je rekla kako Grad neće sudjelovati u privatizaciji Dinama.

''Pa Grad je vlasnik tog objekta... Ne znam što je mislila s time, ali to se još treba posložiti. Po zakonu se mora konzultirati i ići od Grada'', zaključio je Barišić.

 

Pročitajte više