Bayer šokirao uzdrmani Bayern, Jedvaju svih 90 minuta

Foto: Hina

U DERBIJU 31. kola njemačkog nogometnog prvenstva Bayer Leverkusen je na svom terenu svladao prvaka Bayern Muenchen sa 2:0, a hrvatski reprezentativac Tin Jedvaj odigrao je svih 90 minuta za "Apotekare".
 
Strijelci za važnu pobjedu Bayera u borbi za plasman u Ligu prvaka sljedeće sezone bili su Calhanoglu (55) i Brandt (81).
 
Bayer je s nova tri boda stigao na treće mjesto ljestvice sa 58 bodova, jednim više od četvrte Borussije Moenchengladbach, koja u nedjelju gostuje kod Herthe u Berlinu, a četiri manje od drugog Wolfsburga.
 

Ivan Perišić bio je strijelac za Wolfsburg u 2-2 (2-0) remiju protiv Hannovera 96. Perišić je doveo svoju momčad u vodstvo od 2-0 u posljednjoj minuti prvog poluvremena sjajnim udarcem sa 20-ak metara pod samu gredu suparničkog gola. Prethodno je "vukove" u vodstvo doveo Bas Dost (24), ali gosti iz Hannovera, koji se bore za ostanak, uspjeli su u nastavku postići dva pogotka i osvojiti važan bod. Strijelci su bili Jimmy Briand (47) i Salif Sane (58). Perišić je odigrao svih 90 minuta za Wolfsburg koji je i dalje drugi sa 62 boda, 14 manje od Bayerna koji je još prošlog vikenda osigurao naslov prvaka, dok je Hannover, koji ove godine nije ostvario niti jednu pobjedu, 16. sa 30 bodova, koliko ima i 15. Freiburg, a 17. Hamburger SV ima 28 bodova.
 
Srđan Lakić odigrao je svih 90 minuta za Paderborn koji je kao gost sa 2-1 (0-1) svladao izravnog konkurenta za ostanak Freiburg, te je asistirao Lukasu Ruppu za izjednačujući pogodak u 70. minuti. Domaći su poveli preko Petersena (40), a ključni se trenutak dogodio u 64. minuti kada je u igru ušao Rupp. On je šest minuta potom poravnao, a u 80. minuti postigao i pobjednički pogodak za Paderborn koji je sada 14. sa 31 bodom, jednim više od Freiburga i Hannovera.
 

Standings provided by

 

Pročitajte više