Bayer traži skalp Manchestera na Bay Areni, Juventus hvata posljednji vlak za osmini finala

Foto: Getty images

VEČERAS su na rasporedu preostale utakmice petog kola Lige prvaka, a vjerojatno najzanimljivije bit će u Leverkusenu, gdje će gostovati Manchester United. Istovremeno u skupini A Šahtar dočekuje Real Sociedad.

Bodovna situacija u ovoj grupi vrlo je zanimljiva. Nakon četiri kola ManU je prvi s osam bodova, Šahtar drugi sa pet, a posljednji Sociedad s jednim bodom. Crveni Vragovi na Bay Areni stižu u statusu favorita, međutim domaćini već danima najavljuju pobjedu.

"Bilo bi sjajno nastaviti u tom ritmu, ali svjesni smo da neće biti lako. Manchester United je također u odličnoj formi. Neporaženi su već deset utakmica u svim natjecanjima, ali na Bay Areni to im neće ništa značiti. U odličnoj smo formi. Svi znaju što donosi pobjeda", rekao je Stefan Kiessling.

U slučaju poraza u Njemačkom, Manchester se može u posljednjem kolu vaditi na Old Traffordu gdje će dočekati Rudare. No ako Srnina momčad pobijedio Real Sociedad večeras, onda bi im Otoku mogao biti dostatan i bod. U svakom slučaju, Leverkusen je u najboljoj situaciji, jer u posljednjem kolu gostuje kod otpisanog Sociedada.

Conte: Pobjeda je imperativ!

Vrlo interesantan bit će u rasplet u skupine B, gdje Juventus više nema pravo na kiks. Stara dama osvojila je samo tri od mogućih 12 bodova, a večeras dočekuje Kopenhagen. U drugom susreta Galatasaray će gostovati na Santiago Bernabeu. No, koliko god stvari izgledale komplicirane za talijansku momčad i nisu.

Za pretpostaviti je kako Turci neće do bodova u Madridu, slijedom čega Juve s pobjedom protiv Kopenhagena zasjeda na drugo mjesto. U posljednjem kolu dovoljan im je bod u Istanbulu za plasman u knockout fazu. “Očekuje nas težak dvoboj. Kopenhagen ima dobro momčad, međutim jako smo motivirani da pobijedimo i tako ostanemo u igri za prolazak među osminu finala", rekao je Antonio Conte.

Benfica traži pobjedu u Bruxellesu

Što se tiče ostalih susreta, u skupini C večeras će posljednji vlak hvatati i Benfica, kojoj drugoplasirani Olympiakos bježi tri boda. Portugalci gostuju kod Anderlechta, dok će PSG dočekati Grke na Parku Prinčeva. U posljednjem kolu Olympiakos igra kući s Anderlechtom tako da je u blagoj prednosti za knockout fazu.

Na koncu, u skupini D sve je jasno. Bayern će vrlo vjerojatno biti prvi, a Manchester City drugi. Večeras CSKA u Moskvi dočekuje aktualnog prvaka Europe, dok će City ugostiti češkog prvaka Viktoriju Plzen.

Pročitajte više