Bayern u nedoumici: Potrošiti 80 milijuna eura na Džeku i Martineza ili ne?

NAKON što su potrošili 16 milijuna eura na Dantea iz Borussije Mönchengladbach i Xherdana Shaqirija iz Basela, u Bayernu se spremaju za veliki transfer. Naime, Bavarci su pripremili 80 milijuna eura za Edina Džeku iz Manchester Cityja i Javija Martineza iz Athletic Bilbaa, tvrdi njemački Bild.

No, upravo se zbog visokih odšteta Nijemci najviše brinu - vrijedi li platiti toliko spomenute igrače? Bez obzira na sve, piše Bild, u Bayernu žele stati na kraj dominacije Borussije Dortmund, a njemački izaslanici trude se što više sniziti cijenu za Džeku i Martineza.

Inače, Džeko je u siječnju 2011. godine postao igrač Cityja koji ga je platio 37 milijuna eura, no "bosanski dijamant" se nije uspio istaknuti kod Roberta Mancinija, i čini se kako će Građani prodati ovog ljeta. U prilog toj tezi ide i činjenica kako je Mancini zagrizao za dovođenje Robina van Persieja iz Arsenala. Bild tvrdi kako bi za Džeku trebalo izdvojiti 40 milijuna eura.

Isti bi iznos mogao tražiti i Athletic Bilbao za veznjaka Javija Martineza. Bild tvrdi da španjolski reprezentativac, unatoč navodnom zanimanju Real Madrida, Barcelone, Manchester Uniteda i Manchester Cityja, preferira odlazak u Bayern. Što zbog financijskih razloga, što zbog činjenice da u Njemačkoj ima rodbinu i da pomalo govori njemački jezik, pa mu ne bi bilo teško snaći se u Münchenu.

Hoće li 80 milijuna eura za Bavarce biti prevelik zalogaj vidjet ćemo nakon Eura.

Pročitajte više