Bilić pred Norvešku: Radije bi poraz uz odličnu igru, nego pobjedu s igrom ispod razine



"NEĆEMO biti robovi rezultata, iako je i on naravno bitan, prije svega za atmosferu u reprezentaciji. Prvi cilj utakmice s Norveškom je da igrači prikažu igru koju od njih očekujem" poručio je izbornik pred generalku za Euru koja se u 19 sati igra u Oslu.

Što je s Modrićem? Luka propustio šetnju po Oslu, vjerojatno neće igrati večeras

Norveški izbornik o Hrvatskoj: Bolja je od Engleske i jedan od favorita Eura!

Koliko mu je sadržaj bitniji od forme, dovoljno govori i ova rečenica: "Radije bi neodlučeno ili nesretan poraz uz odličnu igru, nego pobjedu s igrom ispod razine koju očekujemo."

A tu razinu bi trebala osigurati postava koja je već poznata:

"Nije nikakva tajna da se najveći dio sastava zna, dok za par mjesta još postoje opcije. Međutim, nema više vremena za eksperimente."

Naravno da su protivnici za završne provjere pred Euro birani na osnovu sličnosti s Ircima koji su prva prepreka na EP-u:

"Obje reprezentacije igraju prilično slično Irskoj, ali Norveška je ipak stepenicu bliže Ircima, koji su ipak bolji od oba naša sparing-partnera." Podsjećamo, Irska je Euro izborila upravo preko Estonije, koju je izbacila u dodatnim kvalifikacijama (4:1, 1:1).


"Za Norvežane ne postoje 'prijateljske' utakmice"


Bilić je upozorio kako od posljednje provjere pred Euro očekuje pravi dvoboj, a ne reviju: "Norvežani ne prave razliku između prijateljskih i kvalifikacijskih utakmica."

Kakvu Hrvatsku možemo očekivati protiv nabrijanih protivnika osam dana prije starta na Euru?

"Noge su teške od priprema, ali to nam nije i neće biti opravdanje. Očekujem da igrači budu na 75 posto onog što će pokazati protiv Irske u Poznanju. Međutim, od igrača očekujem da već u Oslu lete. Jedini problem može biti psihološki, odnosno pristup utakmici, jer igrači bi se na primjer mogli čuvati ozljeda znajući da je Euro pred vratima."

Ogledni primjer pristupa ispod svake razine je utakmica sa Švedskom u veljači.

"Bio sam iznimno ljut nakon te utakmice i to sam u otvoreno rekao kapetanu Srni, koji je pravdao suigrače da im je to bila prva utakmica bez pritiska, nakon što su tri godine živili pod njim, posebno tijekom dodatnih kvalifikacija za Euro. Igru protiv Švedske razumijem, ali je ne opravdavam."

Pročitajte više