Borna za povijest: Najmlađi od Safina u trećem kolu Roland Garrosa, ponovio Đokovićev uspjeh iz 2006.

Foto: Hina

POBJEDOM 7:5, 3:6, 6:2, 4:6, 6:4 protiv Tommyja Robreda, Borna Ćorić izborio je treće kolo Roland Garrosa.
 
Hrvatski tenisač, koji je u studenome proslavio 18. rođendan, postao je najmlađi tenisač u trećem kolu Roland Garrosa u posljednjih 17 godina. Najmlađi prije Borne koji je to uspio bio je ruski tenisač Marat Safin 1998. godine.
 
Samo su Đoković i Ćorić pobijedila Robreda u pet setova u zadnjih devet godina
 
Robredo je poznat kao tenisač koji ima sjajan omjer u mečevima u pet setova. Do okršaja s Bornom Španjolac je pobijedio u 16 od 20 mečeva koje je igrao u pet setova.
 
Posljednji poraz Robredu u meču koji je otišao u pet setova nanio je Novak Đoković, prije devet godina. Nakon toga je do jučerašnjeg meča dobio sedam mečeva zaredom u pet setova. 
 
Dva tinejdžera u trećem kolu Roland Garrosa
 
Ćorić je postao i najmlađi tenisač koji je izborio treće kolo jednog Grand Slam turnira nakon Bernarda Tomica 2011. godine, a ovogodišnji Roland Garros je prvi turnir nakon sedam godina na kojem su u trećem kolu dvojica tinejdžera (Ćorić i Kokkinakis).
 
Tko su tenisači, koji su u posljednjih deset godina izborili treće kolo jednog Grand Slama prije 19. rođendana? Nadal, Gasquet, Monfils, Đokovic, Murray, Young, Gulbis, Delpo, Kei, Tomic, Kokkinakis i Ćorić.
 
U trećem kolu Roland Garrosa Borna će igrati protiv Amerikanca Jacka Socka, a ako prođe dalje najvjerojatnije ga očekuje okršaj s deveterostrukim osvajačem ovog turnira Španjolcem Rafaelom Nadalom, kojeg je pobijedio prošle godine u Parizu.
 
 

Pročitajte više