Brazilci prekinuli europsku dominaciju: Corinthians slomio Chelsea i postao prvak svijeta!

Foto: AFP

CHELSEA je poražen u finalu Svjetskog klupskog prvenstva od brazilskog Corinthiansa 1:0. Jedini gol na utakmici postigao je Paola Guerrera.

> Pogledajte što je Torres uspio promašiti u finalu Svjetskog klupskog prvenstva

Što se tiče utakmice, Chelsea je bio bolji i aktivniji protivnik. Gary Cahill imao je u uvodu susreta odličnu priliku kada je s pet metara pogodio vratara Corinthiansa, a isti je uspio uloviti loptu prije nego što je ona prešla gol crtu.

Chelsea je nastavio lomiti suparnika, ali igrači Rafe Beniteza jednostavno nisu bili koncentrirani u završnici. Torres je u prvom poluvremenu promašio dvije vrlo izgledne prilike.

U nastavku igre proigrao je i Corinthians. Igrala se 69. minuta kada je Danilo opalio s vrha kaznenog prostora, loptu je blokirao Cahill, ali samo do peterca gdje je Guerrero natrčao i pogodio za 1:0.


Englezi su zatim krenuli u totalnu ofenzivu, međutim lopta nije htjela ući u gol. Najveću priliku imao je Torres u 84. minuti kada je s pet metara snažno tukao, ali lopta se odbila od fantastičnog Cassija.

Do kraja utakmice Chelsea je ostao bez Cahilla koji je dobio crveni karton, a opravdano im je poništen i pogodak Torresa koji se našao u zaleđu.


Brazilci su pobjedom nad Chelseajem prekinuli petogodišnju vladavinu europskih klubova, a Rafa Benitez propustio je uzeti prvi trofej na klupi Chelseaja.

Corinthians - Chelsea 1:0

Sastavi:

Chelsea: Cech, Ivanović, David Luiz, Cahill, Cole, Ramires, Lampard, Moses, Mata, Hazard, Torres

Corinthians: Cassio, Alessandro, Chicao, Paulo Andre, Fabio Santos, Ralf, Paulinho, Danilo, Emerson, Jorge Enrique, Guerrero
 

Pročitajte više