Čačić najavio okršaj sa Ćirom i odbrusio Bandiću: Milane, trebao bi biti ponosan na Dinamo!



U NEDJELJU od 19 sati na rasporedu je veliki gradski derbi između Dinama i Zagreba. Doduše, ovdje nije riječ o derbiju u kojem se odlučuje o prvaku Hrvatske ili derbiju u kojem bi Dinamo mogao izgubiti prvo mjesto na ljestvici. Ne, ovdje je riječ o derbiju u kojem će se jedan od najtrofejnijih hrvatskih trenera, Ćiro Blažević, suprotstaviti strategu Modrih Anti Čačiću.

"Učinit ću sve da me Ćiro ne pobijedi. Ne želim da izjednači skor jer ga vodim 2:1. Kad je on bio trener Dinama tada sam ga dva puta tukao. Prvi put dok sam bio trener Dubrave, a drugi put kao trener Inkera. On me jednom dobio dok sam vodio Kamen Ingrad", rekao je Čačić u najavi ogleda, a zatim nadodao:

"Poštujem Ćiru jer je stao iza prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana u periodu kada su ga svi pljuvali. Ćiro je pokazao svoju veličinu kada je odbio pljuvati po njemu i to mu nikad ne mogu zaboraviti. Što se tiče njegove trenerske karijere, to je svima već poznato i tu je sve već rečeno. Naslov s Dinamom 82'., brončana medalja u Francuskoj...", poručio je Čačić, koji se obratio Milanu Bandiću.

"Bandićeve izjave su nam samo motivacija"

"Ono što je rekao je neprimjereno. Želim mu reći da u Europi samo dva grada imaju svoje nogometne, vaterpolske, rukometne i košarkaške klubove u Ligi prvaka, a to su Madrid i - Zagreb! To je nešto na što bi gradonačelnik trebao biti ponosan, ne samo on nego i svi mi koji živimo u ovom gradu", u dahu je ispričao Čačić, koji će Bandićeve izjave da se "Dinamo vuče po terenu k'o prebijena mačka" iskoristiti za podizanje motivacije u svlačionici.


"On je NK Zagrebu najveći sponzor i to će biti dodatni motiv za sve nas koji smo u Dinamu. Njegove riječi će nas još dodatno motivirati i vjerujem da će igrači znati odgovoriti na pravi način", rekao je Čačić.

"Ćiro će učiniti sve da Zagreb ostane prvoligaš"

Zagreb se nakon odlaska Bonačića i dolaska Ćire nije pomaknuo s mrtve točke. Jedini klub koji je uz Dinamo i Hajduk osvojio prvenstvo Hrvatske prikovan je na dnu ljestvice.

"Ćiro se sa Zagrebom morao vaditi u dvije neugodne utakmice, protiv Hajduka i Slavena. Ima još susreta do kraja prvenstva, pa mislim da će Ćiro učiniti sve da Zagreb ostane prvoligaš", za kraj će trener Dinama.

Pročitajte više