Cedevita: "Kazna Tomasu je prestroga, on je dečko bez mrlje"

Foto: Ronald Goršić / Cropix

CEDEVITA se oglasila povodom kazne koju je njihov igrač Marko Tomas dobio za udaranje navijača, koji ga je vrijeđao tijekom finalne utakmice Kupa protiv Cibone.

U Tedeschijevom klubu nemaju problema s kaznama koje je povjerenik natjecanja Josip Bilić "odrezao" klubu i sportskom direktoru Mateju Mamiću, koji su kažnjeni s ukupno 36 tisuća kuna, ali su itekako nezadovoljni sa sankcijama za Tomasa - 20 tisuća kuna i četiri utakmice neigranja u domaćem prvenstvu.

"S kaznama glede propozicija natjecanja se još i možemo složiti ali kazna Marku Tomasu nas je sve neugodno iznenadila", rekao je direktor Cedevite Krešimir Novosel. "Mi smo već u petak u priopćenju javnosti objasnili što mislimo o Tomasovom potezu i on će biti kažnjen po odluci naše stegovne klupske komisije, ali kazna HKS-a od 4 utakmice i 20 tisuća kuna je previsoka.

Mi smo tijekom utakmice finala Kupa Krešimira Ćosića pokušali alarmirati nadležne na određene nepravilnosti ali kruta pravila obraćanja sucima uvijek su nam prijetila tehničkim pogreškama. Uostalom već na startu susreta smo kažnjeni s jednom. Pitamo se gdje je odgovornost organizatora utakmice i kako je moguće da igrač može doći na tribinu na takav način, uz zaštitara 2 metra od njega koji ne reagira.

Organizator ima objektivnu odgovornost, predviđenu zakonom, a HKS u toj domeni uopće ne reagira. Marko u dosadašnjoj karijeri nema mrlju, 8 godina se i ozlijeđen odazivao reprezentativnim akcijama i svatko tko ga poznaje, a njegov postupak ne odobravamo, zna da nije sigurno sudjelovao u incidentu bez ozbiljnog razloga. Ništa mu olakotno nije uzeto u obzir. Ispada da je isključivi krivac za sve što se događalo na susretu s Cibonom jedino KK Cedevita."

Pročitajte više