Celticsi niz nepobjedivosti okončali kod najgore momčadi lige!

Foto: AFP

NAKON sedam uzastopnih pobjeda, Boston Celtics zaustavljeni su tamo gdje se najmanje očekivalo, kod Charlotte Bobcatsa, najgore momčadi NBA lige.

Bobcatsi su pobijedili 94:91, a osim bez bodova, Celticsi su (nakon Rajona Ronda) ostali i bez rezervnog beka Leandra Barbose, koji je ozlijedio koljeno.

Junak pobjede Charlotte, kojom su prekinuli niz od sedam uzastopnih poraza, bio je Byron Mullens sa 25 koševa i 18 skokova. Ramon Sessions ubacio je 18 koševa, uključujući važan koš 25 sekundi prije kraja.

Kod Celticsa najefikasniji bio je Jeff Green (18 koševa), Kevin Garnett imao je double-double (16 koševa i 13 skokova).

San Antonio Spursi slavili su kod Chicago Bullsa 103:89 iako su igrali bez ozlijeđenih najvećih zvijezda, Tima Duncana (koljeno), Tonyja Parkera (koljeno) i Manua Ginobilija (zadnja loža).

Spurse je predvodio Kawhi Leonard s rekordnih 26 koševa, dok je Gary Neal ubacio 16 koševa. Kod Bullsa najbolji je sa 20 koševa bio Nate Robinson.

Brooklyn Netsi pobijedili su na gostovanju kod Indiana Pacersa 89:84 nakon produžetka, iako su igrali bez ozlijeđenog playmakera Derona Williamsa. Indiana je vodila minutu i 38 sekundi prije kraja vodila 76:72, ali je promašila četiri napada do kraja, dok je Joe Johnson 13 sekundi prije kraja pogodio za produžetak.

Netsi su u produžecima dominirali i došli do devete uzastopne pobjedu u produžecima. Brook Lopez ubacio je 25 koševa uz 8 skokova za Netse, Reggie Evans skupio je čak 22 skoka, dok je Johnson susret završio sa 17 koševa.

Kod Indiane najefikasniji bio je George Hill sa 22 koša, a kiksao je najbolji igrač Paul George, uz šut 1-10 iz igre je ubacio tek 5 koševa.

Los Angeles Clippersi u gostima su razbili Philadelphiju 107:90 i tako seriju osam uzastopnih gostovanja okončali skorom 4-4. Chris Paul sa 21 košem i 11 asistencija, Blake Griffin sa 20 koševa, 9 skokova i 5 asistencija, te Jamal Crawford sa 20 koševa bili su najbolji kod najbolje momčadi Pacifičke divizije. Najbolji pojedinac 76ersa bio  je Nick Young sa 29 koševa.

 

Pročitajte više