Ćiro zagrljen s Medićem prije prvog treninga: Došao je jer je "registrirao potencijal"

MIROSLAV BLAŽEVIĆ vratio se u hrvatski nogomet! Najiskusniji hrvatski trener preuzet će momčad NK Zagreba, pretposljednju momčad na ljestvici.

Ćiro se našao na sastanku s predsjednikom Zagreba Draženom Medićem i zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem na kojem je dogovorio povratak u klub, kojeg je već vodio od 2006. do 2008. godine. Nakon toga postao je izbornik Bosne i Hercegovine, a onda otišao u Kinu, pa Iran.

Tada mu je predsjednik Medić ostao dužan dio novca, ali navodno je nesporazume izgladio Bandić, koji iz gradskog proračuna godinama financijski pomaže klub. No, nesporazum između Ćire i Medića i započeo je zbog novca iz gradskog proračuna, kada je neuništivi trener pitao predsjednika kako se taj novac troši. Zaprijetio je da će ga "cinkati" Bandiću i lavina je krenula.

"Sukob je nastao kad sam ja Mediću rekao da ću povest' računa gdje gradski novac ide. E, onda je on mene "maznuo" na jedan prostački način, u životu takve psovke nisam čuo. Derao se da mi jebe djecu, da mi jebe majku u grobu, strašno. On ne bira način da izađe iz anonimnosti", govorio je Ćiro svojevremeno.

Ponovo se pokazalo da u hrvatskom nogometu nastaje amnezija kada su u pitanju zajednički interesi.

"Pomirili smo se. Bilo je tu "pas mater" i svega, ali idemo dalje. Mamić kaže da sam star, izbacili su me iz svega, ali ovo jer moj povratak", rekao je Ćiro.

Mamića se uvijek sjeti, to je poseban motiv.

Medić, pak, tvrdi da su problemi između njega i Ćire bili poput problema oca i sina.

Ćiro je došao jer je registrirao potencijal

"Učinit ćemo sve da se spasimo jer smo momentalno u jednoj dosta kompromitiranoj situaciji. Tamo ima jedan potencijal kojeg sam registrirao na utakmici s Rijekom koji ne zaslužuje da bude na poziciji na kojoj je. Ja se nadam da ću ih uskoro dignuti tamo gdje im je mjesto", rekao je 77-godišnji Ćiro, koji je Pjesnike već vodio od 2006. do 2008. godine kada se s predsjednikom razišao uz dosta teške riječi. Pomirbu je sada inicirao zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

"Zaboravljeno je sve. Što je ružno, treba se zaboraviti. Tu je Bandić odigrao presudnu ulogu, to se mora priznati. On je podmirio sve i sada idemo na posao. Danas imamo trening na kojem ću upozoriti igrače na ono što ih čeka", dodaje.

Zagreb je u dosta nezavidnoj situaciji, jer nakon 14 odigranih kola s 9 bodova drži 11. mjesto na ljestvici prve lige. Deveto mjesto koje im jamči igranje među prvoligašima i iduće sezone trenutno im bježi šest bodova. Ćiro će u bitku za ostanak krenuti već u petak kada u Kranjčevićevoj gostuje još jedan njegov bivši klub - Hajduk.

"Prognoza u nogometu je nešto vrlo nezahvalno. Činjenica je da je Hajduk ipak gore visoko i po tome bi trebao biti favorit. Međutim, mi se borimo za goli život i sve ćemo dati da bodovi ostanu u Kranjčevićevoj", izjavio je Blažević.

Klupu Zagreba tek je nedavno napustio Luka Bonačić, koji se sukobio s Medićem nakon što nije dopuštao da svog sina gura u momčad.

Drugi debi na klupi "Pjesnika" Ćiro će imati protiv Hajduka u 15. kolu HNL-a.

Pročitajte više