Dejan Savićević za AA: Hrvatska, Srbija i BiH najveće su kočnice regionalnoj ligi

Foto: AFP

SLAVNI Dejan Savičević izjavio je u razgovoru za agenciju Anadolija kako probleme u formiranju regionalne fudbalske treba tražiti u Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini.

"Mogli bi razgovarati dva sata o regionalnoj ligi i ništa konkretno ne zaključiti. Činjenica je da će se teško formirati takva vrsta natjecanja. Da ne dolaze gostujući navijači na stadione? To bi bilo totalno loše, a liga ne bi imala svrhu. Kažem, gostujući navijači mogli bi iz Makedonije u Crnu Goru i obratno, ali kako bi Bosanaci i Hrvati u Srbiju ili Srbi u Hrvatsku i Bosnu!?", rekao je u uvodu.

"Da budemo jasni, jaz kvaliteta reprezentacija bivše Juge i tamošnjih klubova ne bi se tako uvelike smanjio. Nacionalne momčadi uvijek će imati puno bolje rezultate od klubova, jer od Vardara do Triglava vlada besparica, igrači su primorani zarađivati van granica svojih država. Ne, ne očekujem da neki klub iz bivše Jugoslavije napravi u skorije vrijeme bum na europskoj sceni", dodao je.

Prokomentirao je potom kvalifikacije za SP...

"Bosna i Hercegovina najbliža je direktnom plasmanu na SP. Prva je u grupi, ali ne treba se radovati unaprijed, Grci su opasni kada su ranjeni, a i Slovaci još nisu otpali. I Hrvatsku vidim u Brazilu, mada ne znam direktno ili kroz dodatne kvalifikacije, ne treba zaboraviti da su u grupi sa strašnom Belgijom. Srbija? Nije mi jasno da naprave smjenu generacija, iz utakmice u utakmicu podmlađuju ekipu, a obećavaju rezultate. To nije moguće. To je suludo“, tvrdi Savičević.

Crnogorce pak vidi najmanje u dodatnim kvalifikacijama za SP...

"Ako pobijedimo Ukrajinu 7. lipnja u Podgorici onda smo vrlo blizu dodatnih kvalifikacija.. Ne, to ne znači da se odričemo prve pozicije u skupini, međutim realno je reći kako su Englezi i dalje prvi favoriti. Igrat ćemo najbolje što znamo i možemo", dodao je Savičević.

Na kraju je otkrio koga smatra najboljim nogometašem na ovom prostoru te u svijetu...

"Iz Hrvatske to su Luka Modrić, Mario Mandžukić i Darijo Srna. U BiH najbolji su Edin Džeko i Vedad Ibišević. Nemanja Vidić, Aleksandar Kolarov i Branislav Ivanović su top tri nogometaša iz Srbije, dok su u Crnoj Gori prve zvijezde Mirko Vučinić i Stevan Jovetić. To je elita zapadnog Balkana. Što se tiče svijeta, najbolji je Lionel Messi. Rame uz njega je Cristiano Ronaldo, a ako treba birati i trećeplasiranog onda je to Zlatan Ibrahimović", za kraj će.

Pročitajte više