Dinamo nedodirljiv od 2006: Sammir prvi strijelac, traži se napadač za Ligu prvaka

Foto: Damir Krajac/Cropix

SADA je i službeno. Dinamo je novi prvak Hrvatske! Trener Modrih, Krunoslav Jurčić, čestitao je svojim igračima i najavio je nove ciljeve.

"Svi smo jako sretni, ovo je naš glavni cilj bez kojega ne možemo doći do prilike igrati Europu i ponosni smo što smo prvaci. Želim čestitati svim igračima kao i gospodinu Čačiću koji je vodio momčad u prvom dijelu sezone. U utakmicama pred nama ćemo dati priliku igračima koji su manje igrali kako bismo lakše definirali igrače s kojima idemo u sljedeću sezonu, ali unatoč tome u svakoj utakmici ćemo ići na pobjedu", rekao je Jurčić nakon remija kojima su Bijeli pomogli Modrima da ranije uzmu titulu.

Primili su najmanje u ligi, 18 pogodaka

Dinamo pet kola prije kraja prvenstva ima 15 bodova ispred drugoplasirane i bratske Lokomotive, a budući da su Modri slavili protiv svojih juniora u 7. kolu 3:1 i u 18. kolu 1:0, Lokomotiva nikako ne može biti ispred Dinama. Modrima je ovo, kao što smo ranije rekli, osmi uzastopni naslov, odnosno 15 sveukupna titula prvaka Hrvatske. Niz je započeo tamo davne 2005./06. godine i traje sve do dana.

Nove prvake čekaju još dvoboji protiv Slavena, Rijeke, Splita, Lokomotive i Hajduka, a ako se osvrnemo na to što su do sada napravili vidjet ćemo da Modri u 28. kola imaju 20 pobjeda, četiri poraza i četiri remija. Dinamovci su do sada postigli 60 pogodaka i najefikasnija su momčad u ligi, a ujedno imaju i najbolju obranu koja je do sada primila samo 18 golova.

Napadači zakazali: Hoće li Mamić povući Kramarića?

Najbolji Dinamov strijelac je Sammir s 12 pogodaka, a možemo konstatirati da su Dinamovi napadači zakazali ove sezone - Duje Čop zabio je devet pogodaka, Ivan Krstanović sedam, a Fatos Beqiraj (najbolji strijelac sezone 2011./12.) ima samo četiri pogotka na svom kontu. Za usporedbu, Dinamov junior na kaljenju u Lokomotivi, Andrej Kramarić, zabio je 15 golova i trenutačno je drugi strijelac lige. Leon Benko iz Rijeke bježi mu za jedan gol.

Hajduk je ipak u nečemu prvi

Službeni podaci 1. HNL govore nam da je Dinamo drugi najposjećeniji klub na utakmicama. Hajduk je (do 28. kola) prvi sa sveukupnih 197.500 gledatelja, dok su Modri odmah iza njih s 109.739 posjetitelja.

Pročitajte više