Dinamo potvrdio, Mamić je ručao s Magathom! Bavarac gledao Dinamov raspad sistema

Foto: Getty Images / Guliver image 

KAO što Index objavio prije tjedan dana, pregovori Felixa Magatha i Zdravka Mamića se nastavljaju, ali sastanak je iz Muenchena gdje strogi Bavarac živi prebačen - večeras u Eindhoven.

Felix Magath došao je na utakmicu PSV-a i Dinama u 4. kolu Europa lige i sastao se sa Zdravkom Mamićem, potvrdili su nam tijekom utakmice izvori bliski klubu.

Nakon zajedničkog ručka Zoran Mamić potvrdio je  da je riječ tek o prvom sastanku ispitivanja snaga.

"Vidjet ćemo što će biti, ništa nije dogovoreno", rekao je u Nizozemskoj za Sportske novosti nakon utakmice Dinamov trener. 

Magath je ovim dolaskom ipak potvrdio da ozbiljno razmišlja o Dinamu, a u razgovorima s njemačkim novinarima dao je do znanja da nema namjeru ostati u mirovini. Povezivali su ga posljednjih dana s Nuernbergom, ali on je tu vezu demantirao.

Do sada je novac bio ono što je dijelilo Mamića i Magatha, no nakon što je nekadašnji prvak s Bayernom i Wolfsburgom vidio na koji se način Dinamo oprostio od europskog natjecanja, dvojbi bi moglo biti još. 

Jasno je da Magath, iako već dugo nema zapažen rezultat te godinu dana uživa u neradu, spada u skupinu teškaša (tri milijuna eura po sezoni), no pregovori i obećanja Mamićev su forte. Osim šuštanja novčanica, Magatha će možda motivirati i raspad sistema u Dinamovoj ekipi jer je poznat kao nogometni Saddam i lica u modrim dresovima najprije bi podvrgnuo bolnom testu discipline. 

Magath je na popisu želja Zdravka Mamića već dugo, otkako je gazda Dinamo potrošio sva domaća lica i počeo ih suludo rotirati na klupi. 

Pročitajte više