Dinamo se oprašta od Europe: "Igramo za bodove i novac"

 Foto: Hina

ZORAN MAMIĆ najavio je posljednju Dinamovu europsku utakmicu ove sezone. Na Maksimiru u četvrtak od 19 sati gostuje Celtic, koji je ranije osigurao plasman u drugi krug.
 
"Želimo u zadnjoj europskoj utakmici ostvariti pobjedu koja nam popravlja imidž, nosi prestiž, bodove za koeficijent i novac. Želimo igrati kao u Škotskoj gdje smo izgledali jako dobro, a pobjede u Puli i protiv Rijeke su nam dignule samopouzdanje", izjavio je trener Dinama i poručio da će njegova momčad igrati na pobjedu.
 
"Ne slažem se da nema imperativa; prolaz nije u igri, ali svi drugi motivi su tu poput imidža kluba, koeficijenta, novca... Treba "poginuti" za pobjedu. Nećemo kalkulirati i igrat ćemo na pobjedu."
 
"Najviše me peku utakmice protiv Aalborga i Celtica"
 
Mamić se prisjetio i utakmice iz Glasgowa gdje je Dinamo minimalno poražen iako je nadigrao škotskog prvaka.
 
"Od svih europskih utakmica svakako me najviše "peku" one protiv Aalborga i Celtica jer smo zaista bili jako dobri, ali zbog nedostatka sreće ostali bez ičega. Nakon takvih utakmica uvijek ostaje veći žal nego kada je protivnik bolji."
 
"Svim srcem sam uz Rijeku"
 
I dok je Dinamo bez šanse za drugi krug, Rijeka u Sevilli lovi pobjedu za prolazak skupine. Mamić poručuje da svim srcem navija za Rijeku.
 
"Šanse prije utakmice su 50-50, ali treba biti objektivan i reći da Sevilla igra doma i da je odlična momčad, ali svim srcem želim da Rijeka dobije i prođe dalje. "Drukat" ću za njih od prve do zadnje minute."
 
Antolić: Nije isto imati tri ili šest bodova
 
Utakmicu je najavio i Dinamov dokapetan Domagoj Antolić.
 
"Raspoloženje u momčadi je odlično nakon Rijeke, želimo dobiti Celtic i pobjedom završiti europsku sezonu. Uz sve što je već trener rekao da ova pobjeda nosi ja bih još dodao da nam nikako nije isto imati tri ili šest bodova", rekao je Antolić, jedan od najboljih u Dinamovoj pobjedi protiv Rijeke (3:0).
 
"Svakako sam zadovoljan jer sam igrao u kontinuitetu, nije bilo ozljeda i, na koncu, dobio sam poziv u reprezentaciju. Kažem, svakako imam razloga za zadovoljstvo."
 
 
 

Widget powered by WhatstheScore.com

Pročitajte više