Đoković se prisjetio bombardiranja Srbije: "Rat nikom dobro nije donio. Živimo svi u slozi, ljubavi i miru"

Foto: Gulliver Image/ Getty Images

VJEROJATNO najbolji srpski sportaš svih vremena i jedan od najboljih tenisača u modernoj povijesti bijelog sporta, na svom se Twitter profilu prisjetio straha i osjećaja nemoći vračajući se na  tih 78 dana koliko su NATO-vi avioni bombardirali Srbiju.

 "Na današnji dan prije 15 godina prvi put sam osjetio strah od rata. Moćno oružje koje uništava najsvetiju zajednicu - obitelj. Ne želim da se ikome više dogodi", napisao je Đoković. 
 
 Sjajni srpski tenisač u više je navrata isticao animozitet prema svakom tipu nesnošljivosti, predrasuda i nacionalizmima svih vrsta.
 
Poznati je slučaj iz 2007. kad je poslije osvojenog turnira u SAD-u službeni spiker nazvao Đokovića Hrvatom, na što se on samo nasmijao i rekao: ''Nema veze što ste me nazvali Hrvatom, Srbi, Hrvati, sve je to isto'', te je objasnivši zašto nije zamjerio tom neupućenom spikeru rekao:
 
''Opet bih se izdigao iznad tih nacionalističkih žabokrečina. Za nekog tko živi vani jako je teško razlikovati naš narod, granice, tko smo, što smo. Zato mu nisam ni zamjerio niti sam mu pokušao objasniti išta jer i sam znam koliko mi truda treba da objasnim odakle dolazim i gdje je taj brdoviti Balkan''.
 

Često je isticao da Nikolu Pilića smatra drugim ocem, a Marina  Čilića pravim prijateljem i na terenu i van njega.
Tako da nije ni čudo da je čovjek poput Novaka Đokovića napisao ovako nešto:
 
"Rat nikom dobro nije donio. Mržnja također. Samo mnogo nevinih žrtava. Neka se nikad ne ponovi. Želim da živimo u slozi i ljubavi i miru".
 
Svaka čast.
 

Pročitajte više