Drmić prelazi u Arsenal: Wenger dovodi Hrvata koji je zabijao Hrvatskoj i strijelca pola Nurnbergovih golova

Foto: Guliver Image/Getty Images

JOSIP DRMIĆ kreće stopama Davora Šukera i Eduarda Da Silve, jer engleski mediji pišu kako je transfer sjajnog i mladog (21) napadača iz Nurnberga u Arsenal praktično riješen.

Drmić bi tako iz njemačkog davljenika u engleskog velikana prešao nakon samo jedne odlične sezone u Njemačkoj. Švicarski reprezentativac, ali dijete Hrvata iz Srednje Bosne, nakon dolaska iz Zuricha zabio je 16 golova za Bundesligaša, čime je postigao gotovo pola (od 34 ukupno) prvenstvena zgoditka bavarskog kluba.

Ispred njega na tablici strijelaca Bundeslige samo je Mario Mandžukić s jednim golom više.

Drmić naravno ne potvrđuje odlazak u trenucima dok je najveća nada klubu da će ostati u prvoj ligi, ali znakovito dodaje: "San svakog dječaka je da jednog dana zaigra u klub kao što je Arsenal."
 
Puno konkretniji bio je Martin Bader, sportski direktor Nurnberga: "Bilo bi naivno tvrditi kako veliki klubovi ne prate Josipa i ne mogu jamčiti da će ostati."
 
Drmić je prošlog ljeta došao u Nurnberg za 2 milijuna eura, a Arsenal bi ga mogao kupiti za 8. Ako Bavarci ispadnu iz lige, cijena bi bila manja. 
 
Koji god veliki klub kupi Drmića, neće pogriješiti. Uvjerili su su se u to i gledatelji nedavne prijateljske utakmice Švicarske i Hrvatske (2:2), na kojoj je Hrvat Drmić, hrvatskoj reprezentaciji zabio dva gola:

 
 
 
 

Pročitajte više