Enrique traži oprost navijača: Preuzimam odgovornost za poraz od Reala

Foto: Hina

"ŠTO prije moramo zaboraviti na poraz od Reala", poručio je trener Barcelone, Luis Enrique. Barca je u subotu na gostovanju kod kraljevskog kluba doživjela prvi poraz u domaćem prvenstvu (3:1).

"To je moglo i drugačije završiti. Drago mi je što igrači nisu bili zadovoljni svojom predstavom na Santiago Bernabeu. Utakmica je lako mogla završiti našom pobjedom, ali dogodile su se neke sitnice koje su presudile u korist Reala", rekao je Enrique. Brojni navijači Barcelone kritizirali su postavu koju je Enrique izveo na Santiago Bernabeu.

"Sve bih ponovio"

Enrique je od prve minute krenuo s Luisom Suarezom, kojem je to bio debi u dresu katalonskog diva, dok je Xavi dobio prednost pred Ivanom Rakitićem.

"Ponovno bih odabrao iste igrače. Kažem, nikad ne znaš kako će se situacija odvijati na terenu", poručio je Enrique.

"Mi smo bili opasnija momčad. Trudili smo se biti dominantni na terenu, ali u pojedinim segmentima igre nisu bili dovoljno dobri. Imali smo šest kornera više od njih, mogli smo bez problema povesti 2:0, ali do toga nije došlo", nadodao je.

"Potpisao bih poraze od Reala i Atletica, samo da osvojimo titulu"

Barca je, bez obzira na prvi poraz u sezoni, zadržala vodeću poziciju u Primeri. Katalonci sada imaju isti broj bodova kao Sevilla, ali bolju gol razliku.

"Znam da našim navijačima nije drago kad izgubimo na Santiago Bernabeu, ali mislim da nema razloga za paniku. Dapače, vjerujem da je ovaj poraz samo dodatna motivacija za igrače. I dalje smo prvi na ljestvici i to je važnije od pobjede nad Realom. Odmah bih potpisao poraze od Atletica i Reala u zamjenu za osvajanje titule prvaka Španjolske", zaključio je Enrique.

Pročitajte više