Evo gazde Messijeve kuće: U jednom je bolji od njega, Di Stefana, Raula...

Navijači Barcelone na Nou Campu gađaju ga laserom, ali on tamo još preciznije cilja mrežu njihovog kluba

Foto: AFP

POVIJESNA Ronaldova utakmica: S dva gola Barci, postao je u 111 godina velikog derbija prvi koji je zabio na šest uzastopnih Clasica na Nou Campu.

Na Nou Campu zabija češće nego na treningu u Valdebabasu

Veliku noć Reala u Barceloni i pobjedu 3:1 za plasman u finale Kupa kralja, zasjenio je njegov najbolji igrač: Šesti susret zaredom ušutkao je Nou Camp, a s jučerašnjim dvostrukim poentiranjem, broj golova koji je postigao na posljednjih šest gostovanja u Barceloni, popeo se na čak osam!

Ubojitiji protiv Barce na neprijateljskom teritoriju, nego na Bernabeuu

Koliko Ronaldu "leži" Nou Camp, govori i podatak da je od 11 golova, koliko je zabio Barceloni u 19 utakmica za Real protiv najvećeg rivala, samo tri postigao na Santiago Bernabeu, a sve ostale na Nou Campu.

Od ljeta 2011. do zime 2013. traje Ronaldov golgeterski niz u Barceloni

Prvi gol, za početak do danas neprekinute serije zgoditaka na Nou Campu, Ronaldo je postigao u ljeto 2011. na utakmici španjolskog Superkupa, koju je Real izgubio 2:3.

Slijedila je utakmica Kupa kralja. Barca je također slavila (2:1), ali jedini gol za omražene goste postigao je Ronaldo.


"Smirite se" slavlje pobjedu Reala, kojom su osigurali naslov 2012.

Međutim, veliki preokret za Real dolazi prvenstvenom utakmicom u sezoni 2011/12, kada pobjedom 2:1 potvrđuje naslov prvaka i prekid dominacije. Ronaldu je to bio "običan dan u uredu", još jedan gol, ali ovaj je bio poseban po tome što ga je Ronaldo pozdravio poznatim "stišavanjem" Nou Campa.

Plodna 2012/13: Pet golova u tri gostovanja na Nou Campu!

Trpanje Barci na njenom terenu, Ronaldo je usavršio i učestao ove sezone: Prvo je na još jednom susretu Superkupa zabio krasan gol glavom, nakon čega je u susretu Primere bilo Messi - Ronaldo 2:2.

Sinoć je opet dva puta ušutkao 90 i nešto tisuća Katalonaca.

 

Pročitajte više