Evo novog člana "Dinamo Internacionala": Francuz Taravel potpisao za 1.6 milijuna eura

Screenshot: Youtube

JEREMY TARAVEL (26), standardni branič belgijskog Lokerena, dogovorio je prelazak u Dinamo s prvim danom 2014. Preostalo je da samo sljedeći tjedan prođe liječnički pregled. Potpisao je ugovor na tri godine, uz opciju produljenja za još jednu.

Novi, deseti Dinamov stranac, ljevonogi je središnji branič, koji može igrati i na lijevom boku, gdje je odradio i posljednju prvenstvenu utakmicu protiv Kortrijka (0:0), pa zato nije bio zadužen za jedinog napadača gostiju, Zadranina Santinija.
 
Francuz je nakon početka u Creteilu prošao glasovitu Lilleovu školu, ali nije se uspio nametnuti i igrati značajniju ulogu uz Hazarda, Mirallasa, Cabayea i ostale proizvode čuvenog inkubatora sa sjevera Francuske.
 
Sreću je zato tražio i pronašao preko obližnje granice, u Belgiji, gdje je prvo igrao za Waregem, nakon čega je 2010. prešao u Lokeren. Tamo je ove sezone nastupio na 16 (od 19) prvenstvenih utakmica i zabio tri gola. Nije dakle igrao samo tri susreta, dok je u navedenim nastupima dva puta ušao kao taktička zamjena, a sve ostale odradio je kao prvotimac.

Klub iz kojeg Taravel prelazi u Dinamo, pripada u srednji kvalitativni razred belgijskog nogometa. Lokeren, za koji je prije tri godine igrao Tomo Šokota i gdje je još uvijek Ivan Leko, nakon 19 prvenstvenih kola drži 6. mjesto sa 30 bodova, 14 manje od lidera Standarda.
 
Belgijski mediji pišu kako će se Taravel od domaće publike oprostiti u subotu protiv Leuvena, dok će zadnju utakmicu za Lokeren igrati dan nakon Božića, kod Oostendea.

Pročitajte više