Fabjan: Zoraju ću skinuti skalp, a Zhuravlev je glavni favorit K-1 finala!

Foto: Fight site

MIRAN FABJAN među prvima je dobio meč na K-1 WGP Finalu koje će se 15. ožujka održati u, vjerujemo, prepunoj zagrebačkoj Areni. Protivnik mu je iznimno iskusni hrvatski borac Emil Zoraj koji se vraća u ring nakon nešto dulje pauze i nema sumnje kako će to biti borba koja će također oduševiti gledatelje i dodatan mamac za dolazak u Arenu. Vjerujem da pripreme privodiš kraju, ostala su još samo nepuna dva tjedna do jednog od najvećih sportskih događaja u hrvatskoj povijesti. Kako napreduju pripreme, je li sve prošlo u redu i ima li kakvih ozljeda?

"Pripreme privodim kraju, radim kao i uvijek naporno na snazi i kondiciji, još uvijek me čeka deset sparinga tijekom idućeg tjedna, a nakon toga moram skinuti devet kilograma. Sve napreduje kako treba tako da ću biti spreman za 15. ožujka i skidanje skalpa Zoraju. Zaista ne znam kako će na njega utjecati činjenica da se stvarno dugo nije borio, ali ja se nadam da će mu daleko veći problem od toga zapravo predstavljati moji udarci i moj stil borbe."

"Moja najveća prednost je upravo u tome što Emil u posljednje vrijeme nije bio toliko posvećen sportu, trenirao je povremeno, a ako pogledate mene, to mi je posao i jedino što znam, a to želim i dokazati cijelom svijetu ovom prilikom", dodao je.

Priznao je kako je bio oduševljen kad je dobio poziv iz Fight Channela...

"Da, bio sam potpuno oduševljen kad sam dobio poziv, ali sada se ipak sve normaliziralo. Uostalom, poziv sam dobio jer sam kvalitetan borac i vjerujem da sam najbolji u cijeloj regiji kad je u pitanju moja kategorija. Ako netko u to sumnja, promijenit će mišljenje nakon 15. ožujka. Ovaj meč je meni nagrada za sve što sam žrtvovao u posljednjih deset godina i nadam se jednom početku vrlo lijepe priče", rekao je.

"Favoriti? Za mene je glavni favorit Pavel Zhuravlev, ali Cro Cop na krilima pune zagrebačke Arene može također iznenaditi. Ovo je vrlo vjerojatno posljednja šansa Badr Hariju da napravi nešto prije odlaska u Zagreb, tako da vjerujem da će pobjednik K-1 WGP-a biti netko od njih troje."

"Najzanimljiviji meč? Dževad Poturak je kralj i meni će biti njegov nastup najzanimljiviji u cijelom tom prestiž dijelu eventa. Jedva čekam da ga prvi put gledam uživo kako se bori", za kraj će Miran u intervjuu za Fight Site.

Pročitajte više