Fenerbahče prvi put na F4 Eurolige: U produžetku izbacili prvake

Foto: Hina

 KOŠARKAŠI Fenerbahčea prvi put su se plasirali na Final Four Eurolige u 108 godina dugoj povijesti kluba. U trećoj utakmici serije u produžetku su slomili aktualnog prvaka Maccabi u Tel Avivu sa 75:74 nakon 65:65 u regularnom dijelu. Turci su otišli dalje s ukupnih 3-0.

Koš koji je odveo turski sastav na njegov prvi "Final Four" u povijesti postigao je Andrew Goudelock devet sekundi prije kraja produžetka. U preostalom vremenu preokret je pokušao donijeti Jeremy Pargo, ali njegov ulaz pod obruč nije završio pogotkom.

Nikos Zizis sa 19 i Goudelock sa 15 koševa bili su najbolji kod Fenerbahcea za kojega je hrvatski reprezentativac Luka Žorić odigrao skromnu utakmicu. Za sedam i pol minuta provedenih u igri Žorić je postigao jedan poen pogodivši samo jedno od četiri slobodna bacanja, a promašio je i jedini šut iz igre, te je imao dva skoka. Domaćima nije bio dovoljan 21 ubačaj Parga i 19 pogodaka Briana Randlea kako bi produžili nadu u obranu naslova.

U polufinalu će Fenerbahce Ulker igrati protiv boljeg iz ogleda Real Madrid - Anadolu Efes u kojemu Real ima prednost od 2-0 u pobjedama.

Panathinaikos smanjio na 1-2 protiv CSKA

Košarkaši Panathinaikosa u trećoj su utakmici četvrtfinala doigrtavanja Eurolige na svom terenu svladali CSKA iz Moskve sa 86:85 (14-20, 20-14, 22-19, 30-32) i tako smanjili omjer u pobjedama na 1-2 u seriji koja se igra na tri pobjede.

Nakon dva uvjerljiva poraza u Moskvi Atenjani su u svojoj dvorani odigrali mnogo bolje i u neizvjesnoj završnici stigli do pobjede koju im je svojom glupošću olakšao Nando De Colo. Naime, nakon što je Kyle Hines pet sekundi prije kraja pogodio za 85:85, De Colo je 3.5 sekunde prije kraja na sredini igrališta napravio prekršaj na najboljem strijelcu Panathinaikosa Nikosu Pappasu, a ovaj je pogodio jedno od dva slobodna bacanja za konačnih 86:85.

Pappas je predvodio PAO sa 25 koševa, dok je Sonny Weems ubacio 24 za CSKA.

Četvrta utakmica igrat će se ponovno u Ateni za dva dana, a eventualna peta 28. travnja u Moskvi.

Pročitajte više