Fernandinho upozorava suigrače: Moramo se paziti Eduarda, rođeni je strijelac

Foto: Guliver Image / Getty Images

LUIZ FELIPE SCOLARI ima "špijuna" koji ga mu "dila" informacije uoči utakmice s Brazilom. U svlačionici mu sjedi Fernandinho, veznjak Manchester Cityja, koji je osam godina proveo u Šahtaru iz Donjecka. U tom razdoblju dobro je upoznao Darija Srnu i Eduarda da Silvu.

Njegovi bivši suigrači, upozorava Fernandinho, spadaju među najvažnije kotačiće u stroju hrvatske nogometne vrste. Hrvatske nogometaše Fernandinho poznaje bolje od većine svojih suigrača. Ostatak brazilske reprezentacije stoga je brifirao o opasnostima koje ih u četvrtak čekaju u Corinthians Areni, javlja dnevni list O Dia.

"Darijo je opasniji zato što jako dobro prelazi iz obrane u napad i akcije se često razvijaju baš preko njega. Ali Eduardo je rođeni strijelac. Ako se nađe u šansi za gol, nema prostora za neopreznost. Moramo biti jako oprezni i dobro ga paziti", kazao je Fernandinho.

Igrao i zajedno sa Sammirom

Fernandinho također poznaje i Sammira, još jednog hrvatskog Brazilca. Zajedno su prije desetak godina igrali za Atletico Paranaense.

"Igrali smo zajedno u omladinskom pogonu. Bio je mlad kada je otišao u Dinamu, a sada je dobio šansu da igra za Hrvatsku. Ta trojica nas mogu dobro namučiti", smatra Fernandinho.

Reporter dnevnog lista O Dia međutim upozorava da iz redova hrvatske ekipe prijete i druge opasnosti. Samo je Srna standardan u prvih 11, iako se očekuje da će protiv Brazila startati i Eduardo, s obzirom da Mario Mandžukić nema pravo nastupa.

Pročitajte više