Ganci, nemojte ovo gledati: Golman Luis Suarez zabio s gola na gol

Foto: Getty Images

IGRALA se 120. minuta četvrtfinala SP-a u Južnoj Africi 2010. godine. Dominic Adiyiah je opalio glavom prema golu, urugvajski golman Muslera pogubio se negdje u gužvi i jedini koji je mogao nešto učiniti bio je Luis Suarez. U onim trenucima koji dijele pobjednike od gubitnika zločesti urugvajski dečko ispružio je ruke i obranio Adiyiahov udarac. Penal i crveni karton za Suareza, ali i ogroman teret na leđima Asamoaha Gyana, koji je trebao odvesti Ganu u povijesno polufinale. Ostalo je povijest. Gyan je pogodio prečku, Suarez oduševljeno slavio, a Urugvaj pobijedio na penale.

"Ne mislim da sam učinio nešto loše. Htio sam pomoći svojoj momčadi na bilo koji način, a u tom trenutku mi je jedino to preostalo. Nikakvog zla tu nije bilo. Pa nisam na nikoga brutalno startao i za to dobio crveni karton. Na kraju je dobro ispalo", rekao je tada Luis Suarez, koji je nakon incidenta u Johannesburgu znao često braniti. Na treningu, naravno.
 
Uzeti rukavice i stati na gol omiljena mu je zabava na okupljanjima urugvajske reprezentacije, a tako je bilo i jučer u Santiagu gdje Urugvaj u noći na srijedu igra kvalifikacijsku utakmicu protiv Čilea. Urugvajci su bili podijeljeni u dvije momčadi, koje su igrale međusobno na skraćenom terenu. Na golu "crvenih" bio je Suarez, koji je imao nekoliko obrana, no i primio je par jeftinih golova. No u jednom trenutku je pokazao kakav je majstor. Uhvatio je centaršut koji je išao ravno na Diega Godina, ispustio loptu ravno na nogu i odmjerenim udarcem pogodio ravno u protivnički gol. Pomogao mu je malo i suigrač koji je zasmetao golmana, no Suarez je svejedno sa suigračima oduševljeno proslavio gol.
  
 
Urugvaj je drugi na tablici južnoameričkih kvalifikacija za SP 2018. s bodom manje od vodećeg Brazila.

Pročitajte više