Gdje su Howard i Ochoa? Njemački libero, Subina rezerva i kostarikanski čudotvorac kandidati za najboljeg golmana

Foto: Screenshot; FIFA.com

OBJAVLJENE su nominacije za "Zlatnu rukavicu", nagradu koju FIFA dodjeljuje najboljem golmanu SP-a.

> Glasajte i vi za prvo ime Mundijala, Rodriguez ispred Messija!

Kao i za "Zlatnu loptu", tako je svjetska nogometna federacija objavila uži izbor kandidata za nagradu koju je na prošlom SP-u uzeo Iker Casillas, jedan od najgorih golmana na ovom prvenstvu.

Nominirani su Manuel Neuer, Keylor Navas i Sergio Romero. Teško da se išta može prigovoriti uvrštavanju prve dvojice, ali čini se kako umjesto argentinskog, mjesto među velikom trojkom ipak više zaslužuju američki ili meksički golman.

Tim Howard je u susretu osmine finala protiv Belgije s 15 obrana (od kojih je barem pola bilo skidanje zicera) postavio rekord svjetskih prvenstava. Guillermo Ochoa briljirao je protiv Brazila, ali dobro je branio i na ostalim susretima.

Ali, "koga nema, bez njega se mora", pa će najboljeg vratara prvenstva izabrati između dominatnog Nijemca, koji je osim odličnim postavljanjem na crti i ispred nje, pokazao da nije ništa lošiji kao "treći središnji branič", kada je obrana njegove momčadi imala crne rupe.

Mirni, skromni i pobožni Navas, možda je najzaslužniji za senzacionalni pohod Kostarike do četvrtfinala, gdje su ispali na penale od Nizozemske, ali Navas (koji se pridružuje Neueru u Bayernu) je pri tome primio jedan jedini gol!

Sergio Romero dobar je golman, ali na ovom popisu je ipak (samo) zato što je u polufinalu protiv Nizozemske obranio dva penala u raspucavanju i tako poslao svoju momčad u finale.
 

 

Pročitajte više