Gobac zaprijetio: Tko ne dođe spreman, morat će napustiti reprezentaciju

Foto: Hina

IZVRŠNI dopredsjednik Hrvatskog rukometnog saveza, a ustvari alfa i omega rukometa u Hrvatskoj, Zoran Gobac ponovno je kritizirao neke naše igrače, poručivši kako se u reprezentaciji treba poraditi na uvođenju reda.

''Disciplinirat ćemo jako odnos, inzistirat ćemo da igrači dolaze spremni na pripreme. Izbornik i direktor će obilaziti igrače u klubovima, jer ono što nam se dogodilo prošli put kad nam je pola igrača došlo nespremno, ne da nećemo, nego ne možemo tolerirati', poručio je Gobac.

Nastavio je potom prvi čovjek našeg rukometa u još žešćem tonu.

''Mi od njih tražimo u prvom redu samodisciplinu, koju objektivno dosad nisu imali u okvirima koje mi od njih očekujemo. Tko se toga može prihvatiti dobro, a tko ne morat će napustiti reprezentaciju'', poručio je Gobac.

Inače Hrvatska 30. listopada igra prvu kvalifikacijsku utakmicu za EP u Poljskoj 2016 protiv Nizozemske u Koprivnici, potom i 2. studenog gostuje kod Turske u Ankari.

Ipak u fokusu je Svjetsko prvenstvo u Katru koje se igra početkom iduće godine.

"Na SP-u ciljamo prvih sedam"

''Naš osnovni cilj na Svjetskom prvenstvu je da ostvarimo pokušaj borbe da se možemo dalje natjecati s ostalima, ako ne direktno onda u kvalifikacijama, što bi trebalo biti među prvih sedam na SP. To je naš osnovni cilj, ali to ne znači da se nećemo boriti za medalju'', dodaje.


Za kraj stiglo je i pitanje o Lini Červaru koji je nedavno kroz medije poslao poruku kako bi se ponovno želio vratiti za kormilo reprezentacije.

''Ne bih tog gospodina htio komentirati. U javnosti je tretman da ga ne volim, nego da volim neke druge, pa ga ne bih htio komentirati. Pozdravite ga, on je profesionalac u Metalurgu, a kad ne bude onda ćemo razgovarati...", zaključuje.

Popis igrača za predstojeće kvalifikacijske utakmice s Nizozemskom i Turskom: Mirko Alilović, Filip Ivić, Manuel Štrlek, Ivan Ninčević, Zlatko Horvat, Ivan Čupić, Željko Musa, Igor Vori, Marko Kopljar, Luka Stepančić, Domagoj Duvnjak, Damir Bičanić, Jakov Gojun, Ivan Slišković, Sandro Obranović, Josip Valčić, Ivan Pešić.

Pročitajte više