Goluži protiv Tunisa treba Cro Cop: Ne smijemo dopustiti da nas pretuku

Foto: Hina 

A SAD, Tunis. Od 17 sati pratimo drugu utakmicu Hrvatske na SP-u u Kataru. 

Hrvatski rukometaši nakon uvodne pobjede protiv Austrije okreću se okršaju s afričkom ekipom protiv koje bi dobro došao jedan Mirko Filipović, jer osim rukometa reprezentativci Tunisa sjajno barataju borilačkim sportovima. Sjetit ćete se samo one utakmice na Igrama u Londonu kada je Domagoj Duvnjak dobio batina kao nikada u životu.

>>> Analiza: Podignuti agresivnost u obrani, dok ne bude prekasno

>>> Gost komentator Goran Šprem: Vori nije jedini, rukomet mora dati više prilike mladim igračima 

Duvnjak je na spomen Tunisa duboko uzdahnuo.

"Neće biti lako, igraju divlji rukomet. Oni ovdje igraju kao doma, vratili su iskusne igrače, bit će teško, ali idemo na pobjedu", rekao je Duvnjak, koji se iznenadio kada je čuo da je Makedonija potopila Tunis sa osam razlike (33:25).

"Sa osam razlike?! To zbilja nisam očekivao. Za mene je to veliko iznenađenje. Svaka čast Makedoncima. Sigurno ćemo pogledati tu utakmicu".

Mirko Alilović već zna na koga treba dobro pripaziti.

"Nositelj igre im je taj Wael Jallouz. Igraju divlju 3-3, 6-0 obranu. Riječ je o ratničkoj ekipi koja će imati veliku podršku na tribinama. Treba biti oprezan, bit će otvorena tučnjava i ne smijemo dopustiti da nas pretuku!"


Hrvatska je reprezentacija kojoj bi svi protivnici rado skinuli skalp.

"Tunis se mora vaditi na nama pa će im to biti dodatan motiv. Osim toga, znate i sami da je Hrvatska svaki put favorit na papiru i zato svi uvijek daju svoj maksimum protiv nas", rekao je Vori, koji je na početku ovog turnira pokazao da je u vrlo dobroj formi.

Hasanefendić: Nećemo biti grubi protiv Hrvatske

Izbornik Tunisa Sead Hasanefendić pomalo se čudi izjavama hrvatskih rukometaša. Svi očekuju batine, a Hasanefendić kaže:

"Ma ne! Ne igramo mi prljavo. Agresivnost je sastavni dio ove ekipe, takav su narod, pravi fanatici, ali protiv Hrvatske nećemo biti grubi".

Hasanefendić je ulogu favorita prepustio Hrvatskoj.

"Sa svima smo tu negdje, ali Hrvatska je favorit ne samo skupine nego i natjecanja. Bilo bi to malo čudo kada bi ih pobijedili", za kraj će izbornik Tunisa.

Hrvatska protiv Tunisa igra u 19 sati po lokalnom, odnosno u 17 sati po hrvatskom vremenu.

PRATITE NAJBŽE VIJESTI, VIDEO PRILOGE TE ANALIZE IZ KATARA NA NAŠOJ TEMI.

 

 

Pročitajte više