HKS se zaletio: Objavili parove polufinala prije no što su oni bili definirani

Foto: Hina

HRVATSKI KOŠARKAŠKI SAVEZ iskazao je određenu dozu vidovitosti uoči završnice regularnog dijela košarkaške Lige za prvaka, objavljivanjem parova polufinala prije no što je konačni poredak na tablici bio definiran.
 
Parovi i raspored polufinalnih susreta objavljeni su prekjučer, a jučerašnjim programom kompletirano je posljednje, 14. kolo košarkaške Lige za prvaka. Do konačnog kompletiranja cijelog regularnog dijela preostaje odigravanje zaostalog susreta između Cedevite i Zagreba.
 
Kontroverzna završnica "spasila" HKS
 
Kako su se te dvije ekipe susrele i jučer u Trnskom, kad je Cedevita slavila s pola koša uz kontroverze vezane uz nesuđeni prekršaj nad Zagrebovim igračem u zadnjem napadu, jasno je da je Cedevita s eventualna dva poraza mogla izgubiti prvu poziciju, pa bi polufinalni parovi bili drugačiji. Igrali bi Cibona i Zagreb, odnosno Cedevita i Zadar.
 
Ovakvim raspletom susreta u srijedu postaje nebitno kako će završiti novi okršaj Cedevite i Zagreba u petak, jer će definitivno doći i do njihovog okršaja u polufinalu, pa je HKS izbjegao veću blamažu.
 
Polufinalne serije otvaraju Cibona i Zadar okršajem u Draženovom domu u nedjelju 24. svibnja. dok Cedevita i Zagreb svoje polufinale otvaraju dva dana kasnije.
 

Pročitajte više