Trenera Rudeša pitali je li mu žao što nije vodio Hajduk. Evo što je odgovorio

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

HAJDUK je na praznom Poljudu pobijedio Rudeš 5:1 u 32. kolu SuperSport HNL-a. Utakmica je odigrana bez gledatelja zbog kazne koju je splitski klub dobio nakon nereda koji su se dogodili na kraju susreta s Dinamom u polufinalu SuperSport Hrvatskog kupa.

Tribine su bile prazne pa je malo ljudi uživo vidjelo uzbudljivu utakmicu, dva pogotka te jedan autogol Rokasa Pukštasa, kao i dva gola Filipa Krovinovića i jedan Nikole Kalinića. Hajduk se nalazi na trećem mjestu sa 61 bodom, Rijeka je druga sa 71 bodom i utakmicom manje, dok je Dinamo vodeći sa 72 boda. Rudeš je posljednji sa sedam bodova i otprije je poznato da će ispasti iz SHNL-a.

"Ne mogu reći da smo častili Hajduk, već je on to kvalitetom riješio"

Trener Rudeša Davor Mladina nakon susreta održao je konferenciju za medije. "Odigrali smo relativno hrabro, pobijedila je bolja momčad. Stvorili smo neke šanse, no presudila je kvaliteta Hajduka. Trudili smo se, pokušavali stvoriti šanse, ne mogu reći da smo častili Hajduk, već je on to kvalitetom riješio.

Orijentirani smo na mlade igrače i pripreme za sljedeću sezonu", izjavio je Mladina, pa odgovorio na pitanje je li mu žao što nije sjeo na klupu Hajduka: "O tom potom, to se trebalo dogoditi ranije, uz neko obećanje iza Balakova. Sretno Hajduku s nekim drugim trenerima."

"Žao mi je što je Hajduk ispao iz utrke, očito je ovdje bio neki dubinski problem"

Matematički je Hajduk i dalje u borbi za titulom, ali bi mu u završnici sezone trebalo čudo. Kada su Mladinu pitali zašto Hajduk nije prvak, rekao je: "Ne bih držao predavanje. Žao mi je što je Hajduk ispao iz utrke, očito je ovdje bio neki dubinski problem. Očekivao sam da će tri kluba voditi utrku do kraja."

Pročitajte više