Hajduk nakon 15 godina odigrao utakmicu u Vukovaru

Foto: Screenshot: Hajduk.hr

VUKOVAR je 15 godina čekao da ih posjete igrači Hajduka. Napokon, danas, 17. ožujka, to se i dogodilo. Hajdukovci su odigrali prijateljsku utakmicu protiv Vukovara 1991. te su izgubili s 2:1.

Izaslanstvo Hajduka, na čelu s predsjednikom Uprave Marinom Brbićem primila je zamjenica gradonačelnika Vukovara, Danijela Stankovića sa suradnicima. Brbić je izjavio kako su sa zadovoljstvom prihvatili poziv gradonačelnika i predsjednika HNK Vukovar 1991. Željka Sabe za gostovanje u herojskom Vukovaru.

"Mislim da nije potrebno objašnjavati što svima nama znači Vukovar. Onog časa kad smo dobili poziv od gradonačelnika nismo niti trenutka dvoumili. Nažalost, nismo mogli doći odmah u tom trenutku jer smo već imali dogovorenu utakmicu u Požegi. Ali evo, prva prigoda koja je bila, to je bila ova. Raduje nas što smo ovdje. Zahvaljujemo se domaćinu na izuzetnom gostoprimstvu i gostoljubivosti. Poseban je osjećaj biti ovdje, ipak je ovo grad heroj", rekao je Brbić.

Dogradonačelnica Stanković smatra kako je ovo veliki dan za Vukovar i njegove građane koji su iskazali veliki interes za spomenutu utakmicu.

"To je veliki dan i događaj za Vukovar. Pohvaljeni smo kao dobri domaćini. Drago mi je i da mogu biti i sudionik prijateljske utakmice na našem vukovarskom stadionu. Veseli me što su ljudi pozitivno reagirali na naše goste, što je zainteresiranost publike bila velika".A što su o dolasku Hajdukovaca u Vukovar rekli građani?

"Došli smo se slikati s momčadi, da ih pozdravimo i da malenoj ostane uspomena. Bebica ima 4,5 mjeseca. Njezin tata je navijač Hajduka, da ostane tradicija. Navijamo iz Hajduka od malih nogu. To je ljubav koja je započela u djetinjstvu. Jedna lijepa prijateljska utakmica. Odgojen sam u Dalmaciji na Cetini i ovo što se događa u Vukovaru, trebalo bi biti češće, znači da dolaze tako neke velike ekipe. Hajduk je uvijek bio primjer tome", kažu Vukovarci.

Igrači i uprava Hajduka su uoči prijema u gradskoj Upravi, odali počast poginulima u Domovinskom ratu polaganjem vijenaca na memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata.

Pročitajte više