Hamilton uoči početka nove sezone: Nitko neće biti potpuno spreman za Australiju

Foto: Guliver Image/Getty Images

GOTOVO je F1 testiranje u Bahreinu, manje od dva tjedna ostalo je do otvaranja sezone Svjetskog prvenstva u Formuli 1, na stazi Albert Park u Melbourneu. Posljednjeg dana testiranja najbrže vrijeme postavio je Lewis Hamilton i time najavio da bi mogao biti korak bliže vrhu u nadolazećim utrkama.

"Ovo je definitivno bila zima s najvećim izazovima koje sam iskusio. Na bolidu se još uvijek jako puno radi, ali naučili smo puno toga zadnjih nekoliko tjedana i sveukupno su ovo bila dobra zimska testiranja za nas", riječi su britanskog vozača, člana momčadi Mercedesa i u novoj sezoni.
 
Dobri rezultati u Bahreinu, ali i na prethodnim testiranjima u Jerezu, nisu "uspavala" Hamiltona: "Moramo toliko puno toga naučiti s ovim novim bolidima." Razlog tome je čitav niz novih tehničkih propisa, koji su dizajnerima i inženjerima pripremu bolida za novu sezonu pretvorili u još veći izazov.
 
"Mislim da nitko neće biti potpuno spreman za izazove koji nas čekaju ove sezone. Ja se osjećam spreman koliko mogu biti i radujem se utrci u Melbourneu koja će nam pokazati kako stojimo", zaključio je. Inače, utrka u Melbourneu na rasporedu je 16. ožujka.

Pročitajte više