Horvat spreman za skok pred 80 tisuća ljudi: "Ne znam kako će pune tribine djelovati na mene"

IVAN HORVAT od 11 sati nastupa u kvalifikacijama Olimpijskih igara u Londonu u skoku s motkom. Mladi Osječanin ne očekuje previše od svog nastupa, ovdje je, kaže, došao skupljati iskustvo. No, 19-godišnji atletičar ima potencijal za veliku karijeru.

"Ne volim dvoranu, više volim nastupati na otvorenom", priznao je Horvat prije svom prvog olimpijskog nastupa.

"Očekujem da ovdje skupim iskustvo, da vidim kako se skakači pripremaju i da skočim koliko mogu. Samo se nadam da neću biti zadnji. Sve osim toga za mene će biti uspjeh", dodao je Ivan.

Neće mu biti svejedno skakati pred 80 tisuća ljudi na Olimpijskom stadionu.

"Više se bojim kako ću pronaći trenera među svim tim ljudima. Bit će teško, ne znam kako će takva atmosfera djelovati na mene", objasnio je.

Horvat je, kao i mnogi mladi talentirani sportaši, imao priliku otići u inozemstvo, uzeti drugo državljanstvo i nastupiti pod zastavom neke druge države koja bi mu mogla osigurati sve što mu u Hrvatskoj nedostaje.

"Nisam to htio. Volim Hrvatsku i Osijek. Želim biti bolji od Amerikanaca, Francuza i Nijemaca!", rekao je svjetski juniorski doprvak.

Najbolji rezultat u karijeri mu je 5,60 metara.

"Već sljedeće godine skakat ću 5.75 ili 5.80, a to će možda i na ovim Olimpijskim igrama biti dovoljno za medalju, ali moje Igre će biti one u Rio de Janeiru", zaključio je Horvat.

Pročitajte više