Hrabra Roma s igračem manje spasila bod protiv Juventusa i suca na Olimpicu

Foto: Hina

ROMA i Juventus odigrali su 1:1 u velikom derbiju talijanske Serije A na rimskom Olimpicu

Taktička uspavanka u prvih 45 minuta
 
Prvi dio važnog okršaja donio je veliku taktičku bitku, bez puno atraktivne igre i bez gotovo imalo prigoda. Dosta toga će reći činjenica da je prvi poluvrijeme završilo bez udarca u okvir gola bilo koje momčadi, a najbliže vratima zapravo je prošao nespretan pokušaj izbijanja Rominog Manolasa prema svom golu.
 
Prestrogi Orsato i nadahnuti Tevez
 
Drugo poluvrijeme na ispunjenom i raspjevanom Olimpicu donijelo je dva dobra pokušaja Juvea u početnim minutama, ali potom i zatišje do 62. minute. Tada je na scenu stupio sudac Daniele Orsato, danas izuzetno lagan na kartonima, koji je prestrogo isključio Rominog Torosidisa zbog prekršaja, ukoliko je on uopće postojao, na Tevezu na dvadesetak metara od gola. Bio je to Grku drugi žuti karton.
 
Kako bilo, sudac nije zabio pogodak već je to majstorski učinio baš Tevez. Argentinac je s 20 metara loptu idealnom putanjom poslao preko živog zida u sam kut gola nemoćnog De Sanctisa. Bio je to ujedno prvi udarac neke momčadi u okvir gola.
 

 
Zamjene prodrmale Romu, Keita donio zasluženo izjednačenje
 
Probao je odmah Juve i do drugog pogotka, nije uspio, a zatim se domaćin pribrao. Pripomogle su zamjene Rudija Garcije, koji je iz igre izvukao Tottija, De Rossija i Ljajića, a na teren gurnuo Florenzija, Iturbea i Nainggolana. Urodilo je to mnogo okomitijom, bržom i opasnijom igrom.
 
Krenulo je s nekoliko opasnih ubačaja, uglavnom Florenzija, u 72. je Manolas dobro pucao, a sve je rezultiralo izjednačenjem u 78. minuti. Na sjajan ubačaj Florenzija dobro je reagirao Keita i u padu uputio loptu u mrežu. Na crti je bio Marchisio koji je u pokušaju da očisti prijetnju zakucao loptu u vlastiti gol za 1:1.
 

 
Roma - kraljica remija
 
Nanjušili su tada Rimljani priliku i krenuli u zadnjih 15-ak minuta po pobjedu, ali osim dva dobra, ali ne toliko opasna pokušaja Iturbea i Nainggolana, ipak nisu mogli više od boda. Sedmi im je to remi u zadnjih osam kola, ukupno deseti u 25 kola.
 
Juventus je tako ovim remijem zadržao devet bodova prednosti u odnosu na Romu, torinski sastav ima 58 bodova, a rimski 49, dok je treći Napoli sa 45 bodova.
 

Widget powered by WhatstheScore.com

Pročitajte više